Izvor: RTV arhiva vesti 06.06.2018

Italija: Uhapšeno pet Rumuna, osumnjičeni da eksploatišu sunarodnike

RTV 06.06.2018
RIM - Policija u Italiji uhapsila je petoro Rumuna zbog navodnog eksploatisanja drugih Rumuna kao neplaćenih poljoprivrednih radnika i prostitutki. Među eksploatisanim Rumunima su stariji i maloletnici, navela je policija u Raguzi, na Siciliji… »

Bela Crkva: Murali stari dva veka

RTV 06.06.2018
BELA CRKVA - Nastavnica likovne umetnosti u penziji Milijana Bojat Stanković živi u Beloj Crkvi u kući sagrađenoj u 18. veku, koja poseduje ajnfor ili natkriveni prolaz u dvorište na čijim su zidovima oslikani murali, a na plafonu ornamenti stari… »

Slobodan Govorčin član žirija Festivala Grand Prix Nova

RTV 06.06.2018
NOVI SAD - Na međunarodnom festivalu Grand Prix Nova, koji se održava u Bukureštu od 4. do 9. juna, Radio televiziju Vojvodine, kao član žirija, predstavlja Slobodan Govorčin, urednik dramskog i igranog programa. Festival u Rumuniji, koji postoji… »

Ispravnost namirnica kao prioritet

RTV 06.06.2018
KIKINDA - Iako leto kalendraski još nije stiglo, visoke temperature već su nas uveliko uvele u najtopliji period godine. Upravo te tropske temperature povećavaju rizik po ispravnost namirnica, pre svega namirnica životinjskog porekla. Tim pre, više… »

Koliko vode piti u letnjim mesecima?

RTV 06.06.2018
NOVI SAD - Opšte je poznato da najveći procenat ljudskog tela čini voda, što znači da je pravilno funkcionisanje organizma usko povezano i sa time koliko tečnosti unosimo. Količina dnevnih potreba za vodom zavisi od uzrasta, pola, zdravstvenog… »

Topić i Janković: Smetaju nam priče da je finale "lagano"

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Trener košarkaša Crvene zvezde Milenko Topić izjavio je da crveno-beli u finalu plej-ofa Superlige protiv FMP-a neće igrati za "spas sezone", već za titulu šampiona države i dodao da mu smetaju priče o "bliskosti klubova i laganim… »

FPM "Agromehanika" iz Boljevca izvozi u više od 30 zemalja (AUDIO)

RTV 06.06.2018
BOLJEVAC - Prodaja iz bankrota nekadašnjeg giganta srpskog i jugoslovenskog metalskog kompleksa IMT-a indijskom TAFE-u, probudila je nadu da domaća proizvodnja poljomehanizacije može dostići barem deo slave iz osamdesetih godina prošlog veka. Fabrika… »

Mamić osuđen na 6,5 godina zatvora i da vrati 7 miliona evra

RTV 06.06.2018
OSIJEK - Prvi čovek zagrebačkog fudbalskog kluba Dinamo, Zdravko Mamić, osuđen je danas na šest i po godina zatvora zbog štete nanete tom klubu u iznosu 15,5 miliona evra i za utaju poreza od 1,2 miliona. On se tereti da je to učinio transferom… »

Konferencija "Pravo po meri deteta" na Paliću

RTV 06.06.2018
PALIĆ - Srbija je usvojila brojne dokumente koji u osnovi trebaju da poboljšaju položaj dece u pravosudnom sistemu, ali na polju primene postoji dosta prostora za unapređenje. Kako doći do toga, tema je konferencije "Pravo po meri deteta" koja se… »

Zajedničko upravljanje otpadom u Srednjem Banatu

RTV 06.06.2018
NOVI BEČEJ - Predstavnici grada Zrenjanina i opština Žitište, Sečanj, Novi Bečej i Nova Crnja potpisali su sporazum za izradu regionalnog plana za upravljanje vodama i otpadnim vodama. Tokovi optadnih voda, kao i pijaće vode predstavljaju problem… »