Izvor: RTV arhiva vesti 06.06.2018

"Deset vekova srpske književnosti"

RTV 06.06.2018
NOVI SAD - Da Srbi mogu da se pohvale svojim literarnih spisima, nastalim pre deset vekova, svedoči antologijska edicija „Deset vekova srpske književnosti“. Ediciju je objavio Izdavački centar Matice srpske. Njene prve knjige objavljene su 2010-te… »

Novi Sad: Sajam zapošljavanja u Mašinskoj školi

RTV 06.06.2018
NOVI SAD - U Srednjoj mašinskoj školi održan je sajam zapošljavanja. Cilj je da se đacima ponudi mesto gde mogu obavljati praktičnu nastavu, pa i da se zaposle. Svoju ponudu đacima Mašinske škole predstavilo je petnaestak firmi, od kojih su neke… »

Marko Nikolić i Slaviša Jokanović posetili FK Partizan

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Treneri fudbalera Videotona i Fulama, Marko Nikolić i Slaviša Jokanović, posetili su danas nekadašnje kolege u FK Partizan. Nikolić je iskoristio slobodno vreme nakon osvajanje šampionske titule u Mađarskoj i posetio na stadionu u Humskoj… »

Žetva pšenice počinje za dve sedmice, u toku skidanje ječma

RTV 06.06.2018
NOVI SAD - Stručnjaci procenjuju da će za dve nedelje pasti prvi otkosi pšenice, koja je jesenas zasejana na rekordnih 600 hiljada hektara. U međuvremenu, žetva ječma je u jeku. U Južnoj Bačkoj skidanje te strnine uveliko traje. Beleže se prinosi… »

Obično, a vrhunski o nastavi u srednjoj školi uz zabavu

RTV 06.06.2018
NOVI SAD - U ovonedeljnoj epizodi "Obično, a vrhunski" saznajte kako nastava u srednjoj školi može da bude zabavna, razvija maštu i vijuge i spretnost "deset prstiju". Trodimenzionalni multimedijalni globus, Himalaji, eskimsko selo, kviskoteka… »

Merkel: Lidere G7 očekuju teški razgovori

RTV 06.06.2018
BERLIN - Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da očekuje teške razgovore lidera na predstojećem samitu G7 industrijskih najrazvijenih zemalja u Kanadi, naročito sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, imajući u vidu sve veća… »

Vojvođanski malinari sa neizvesnošću čekaju berbu

RTV 06.06.2018
RATKOVO - Mesec dana ostalo je do početka berbe malne u Vojvodini, a u Ratkovu, vojvođanskom Arilju, još uvek ne znaju šta ih očekuje i da li će kao i lane raditi sa gubitkom. Ratkovo je proteklih godina proizvodilo preko stotinu vagona maline… »

U Vršcu predstavljene kreditne linije Razvojnog fonda APV

RTV 06.06.2018
VRŠAC - Privredna komora Srbije i Regionalna privredna komora Južnobanatskog upravnog okruga, organizovali su u Gradskoj kući u Vršcu prezentaciju aktuelnih kreditnih linija Razvojnog fonda AP Vojvodine. Predstavljene kreditne linije za registrovana… »

Obnova spomenika u Noćaju

RTV 06.06.2018
NOĆAJ - U Mačvanskom selu Noćaj, nadomak Sremske Mitrovice živi više od 1900 stanovnika. Žive mirno i tradicionalno kao i u većini sela. Poštuju pretke i prošlost, to pokazuje i činjenica da spomenik palim borcima koji je oboren, u narednom… »

U emisiji "Ja biram" o učenicima Isidorine gimnazije

RTV 06.06.2018
NOVI SAD - Suština gimnazijskog obrazovanja je jedna široka opšta kultura i znanje kao priprema za dalje studiranje. Kod društveno-jezičkog smera akcenat je na društvenim naukama, stranim jezicima, istoriji, filozofiji, sociologiji, poručuju… »