Izvor: B92/Kultura arhiva vesti 11.06.2018

Uručene nagrade Branko Ćopić

B92 11.06.2018
U Salonu Kluba SANU danas je svečano uručena nagrada Branko Ćopić piscima Goranu Milašinoviću i Draganu Lakićeviću. Upravni odbor Zadužbine Branko Ćopića (predsednik Milisav Tešić, Goran Petrović, Dušan Kovačević, Nada MIlošević… »

Dodeljene nagrade Toni, najviše priznanja za mjuzikl "The Band's Visit"

B92 11.06.2018
Mjuzikl "The Band's Visit" i komad "Harry Potter and the Cursed Child" dominirali su na dodeli američkih pozorišnih nagrada Toni. Ostvarenje neobično za Brodvej, mjuzikl skromnije produkcije "The Band's Visit", osvojio je sinoć nagrade u 10… »

Trejler za novog Spajdermena krije jedan veoma zanimljiv detalj / VIDEO

B92 11.06.2018
Nedavno objavljeni trejler za novi animirani film "Spider-Man: Into the Spider Verse" izgleda prilično dobro. A ono što je posebno zanimljivo za fanove "Čoveka pauka" sa ovih prostora je jedan zanimljiv detalj... Radnja filma događa se u alternativnom… »

"Reći ću samo jednu stvar: J**eš Trampa!" / VIDEO

B92 11.06.2018
Slavni oskarovac Robert de Niro, poznat kao oštar kritičar američkog predsednika Donalda Trampa, još jednom je iskoristio priliku da iznese svoje mišljenje o aktuelnom šefu Bele kuće. Tokom ceremonije 72. dodele američkih pozorišnih nagrada Toni… »

Čikaški hop-hop mjuzikl u programu Šekspir festivala

B92 11.06.2018
Čikaški hip-hop mjuzikl "Q-gents", koji je američki MTV opisao kao brilijantan, zatim "Please, continue - sudjenje Hamletu" sa pravim advokatima, sudijama i veštacima i "Tit Andronik", hit predstava Zagrebačkog kazališta mladih i režiji Igora Vuka… »

Predstavljen prvi roman Siniše Kovačevića

B92 11.06.2018
"Godine vrana", prvi roman jednog od naših najuticajnijih dramskih pisaca Siniše Kovačevića, predstavljen je u Beogradu. Radnja romana odvija se u vreme Prvog svetskog rata i prve godine slobode, vreme neočekivanih ljubavi, oficirskih dvoboja, tihih… »

Bend Ljubičice predgrupa Dubioze kolektiv na Tašu

B92 11.06.2018
Stadion Tašmajdan mirisaće na elektro bluz duo Ljubičice&Co., jer je Dubioza kolektiv u saradnji sa Rock Radijom odlučila da baš ovaj pančevački dvojac otvori njihov veliki beogradski koncert, koji spremaju za 30. jun. O tome koliko je veliko… »