Vesti » Beta 13.06.2018

Vučić: Srbija može i mora da se menja

Beta sreda, 13. jun 2018.
Beta
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Srbija spremna za jačanje i unapređenje bilateralne saradnje sa Nemačkom i izrazio zahvalnost Nemačkoj na podršci Srbiji na njenom evropskom putu.

U obraćanju prilikom obilaska radova na izgradnji buduće ambasade Nemačke u Beogradu i polaganja kapsule u temelje nove zgrade predsednik Srbije zahvalio je nemačkoj kancelarki Angeli Merkel na njenom doprinosu u očuvanju mira u regionu.

Vučić je izrazio nadu da će "Evropa ostaviti otvorena vrata za Srbiju" i dodao da Srbija mora i radi da se unapređuje i popravlja situaciju u zemlji.

"Mi možemo i moramo da menjamo Srbiju zato nam je potreban mir, potrebni su nam dogovori s komšijama", rekao Vučić.

On je dodao da Srbija mora da čuje i sasluša druge kao i da zamoli druge da saslušaju nju.

"Molba našim nemačkim prijateljimam pre nego što donesete odluke o Srbiji saslušajte ono što Srbija misli i želi, a naravno odluka je uvek na vama," rekao je Vučić.

On je naveo da je ekonomska saradnja Srbije i Nemačke nazavidnom nivou.

"Danas je Nemačka prvi partner Srbije i to niko ne može dapromeni u narednih 20 godina", rekao je Vučić.

Vučić je podsetio da više od 45.000 ljudi zahvaljujući nemačkim kompanija ima posao i da će već sutra prisustvovati otvaranju fabrike u Kruševcu koja će zaposliti 2.500 srpskih građana.

"Spremni smo za jačanje i unapređenje sveukupne bilateralne saradnje i nadamo se da će to biti i želja Nemačke", rekao je Vučić.

(Beta, 13.06.2018)Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.