Vesti » Beta 14.06.2018

Haradinaj: Narušeni odnosi sa Srpskom listom

Beta četvrtak, 14. jun 2018.
Beta
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je danas na sednici Skupštine Kosova izjavio kako su odnosi sa Srpskom listom narušeni i da vladajuća koalicija sa njom ima problema.

"Sada smo u složenijem odnosu sa Srpskom listom i priroda odnosa u koaliciji je narušena, a to je počelo od hapšenja Marka Đurića, ali vas uveravam da ministarstvo funkcioniše, izvestili su i zamenici ministra", rekao je on, a prenosi portal zeri.info.

Povod za izjavu je interpelacija koja se odnosila na ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Nenada Rikala koja je bila na dnevnom redu sednice kosovskog parlamenta.

"Kosovo je sada primenilo neke mere za poljoprivrednike, kroz subvencije, grantove. Prednost za poljoprivrednike može da bude oslobađanje od poreza. Na primer, to se još uvek nije desilo sa gorivom. Rikalo je kao ministar izrazio stepen interesovanja i kompetencija", kazao je Haradinaj.

Haradinaj je takođe komentarisao situaciju na severu Kosova, ocenivši da na Srbe utiče politika iz Beograda.

"Tamo se suočavamo sa situacijom da Srbija konstantno pokušava da ubedi građane da je to zemlja Srbija, a ne Kosovo. Kosovo se pokazalo spremnim da sarađuje sa svima i da se odnosi prema svima jednako", kazao je kosovski premijer.

Poslanici i ministri iz Srpske Liste su zvanično 30. marta obavestili premijera i predsednika kosovskog parlamenta da su poslanici prešli u opoziciju dok su ministri podneli ostavke. Međutim i pored podnošenja ostavki oni su svakodnevno na poslu i obavljaju svoje dužnosti

(Beta, 14.06.2018)Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Haradinaj: Narušeni odnosi sa Srpskom listom

Novi magazin četvrtak, 14. jun 2018.

Haradinaj: Narušeni odnosi sa Srpskom listom

B92 četvrtak, 14. jun 2018.

Haradinaj: Narušeni odnosi sa Srpskom listom

N1 Info četvrtak, 14. jun 2018.

Komentari


©2018 Netmark d.o.o.