Izvor: B92/Balkan arhiva vesti 26.06.2018

Ivanov zvanično odbio da potpiše: Posledice ravne zločinu

B92 26.06.2018
Skoplje -- Makedonski predsednik Đorđe Ivanov zvanično odbio je da potpiše ukaz o proglašenju Zakona o potvrđivanju konačnog sporazuma o imenu Makedonije. Ivanov je obrazložio da sporazum koji su potpisali predstavnici Atine i Skoplja o novom… »

Dodik o namerama britanskih obaveštajaca: Neće uspeti

B92 26.06.2018
Banjaluka -- Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da britanski obaveštajci ne dolaze u BiH radi fer i poštenih izbora. Kako je rekao, oni dolaze s namerom da ojačaju centralizaciju BiH i da kreiraju izbore koji bi omogućili strukturu… »

Crna Gora: Određen pritovr potpukovniku koji je pucao

B92 26.06.2018
Podgorica -- Potpukovniku Vojske Crne Gore Eminu Husoviću, koji je juče pucao u prostorijama Ministarstva odbrane, nakon saslušanja u tužilaštvu, određen pritvor do 72 sata. Pozivajući se na svoja saznanja portal RTCG, prenosi da će Husović već… »

"Sve spremno za opoziv predsednika, čekamo pravi trenutak"

B92 26.06.2018
Skoplje -- Poslanik Demokratske unije za integracije (DUI) Artan Grubi izjavio je da je "sve spremno za opoziv" predsednika Makedonije Đorđa Ivanova. On je dodao da se čeka "pravi trenutak" kako bi ta inicijativa bila prosleđena Sobranju, javljaju… »

Kurc i Zaev apeluju na Makrona "da popusti" oko Makedonije

B92 26.06.2018
Beč -- Austrijski kancelar i makedonski premijer apelovali na predsednika Francuske da se ne protivi otvaranju pristupnih pregovora sa Skopljem. Sebastijan Kurc je na zajedničkoj konferenciji za štampu izrazio nadu da će predsednik Francuske Emanuel… »

Cerar: Vojska na granici, to je provokativno

B92 26.06.2018
Ljubljana -- Odlazeći slovenački premijer Miro Cerar ocenio da je velika vojna vežba austrijske policije i vojske duž slovenačke granice "donekle provokativna". Naime, i pored protivljenja Slovenije, austrijske snage bezbednosti održale su danas na… »

Sobranje odlučuje o referendumu 16. jula

B92 26.06.2018
Skoplje -- Makedonski parlament 16. jula odlučuje o datumu raspisivanja referenduma o imenu, javio je skopski Kanal 5 pozivajući se izvore iz Sobranja. Od dana objavljivanja odluke o raspisivanju referenduma na državnom nivou u Službenom listu do dana… »

'Vikinzi' bez senzacije, Hrvati sa tri pobede do 1/8 finala!

B92 26.06.2018
Reprezentacija Hrvatske savladala je Island u meču poslednjeg, trećeg kola grupe D na Svetskom prvenstvu i sa maksimalne tri pobede prošla u osminu finala – 2:1 (0:0). Meč ste mogli da pratite putem našeg Live bloga. Od ranije je bilo poznato… »

Novinar odgovorio Plenkoviću: Ne znamo ni gde je Hrvatska

B92 26.06.2018
Izjava premijera Andreja Plenkovića da bi u "Africi vapili da imaju standard kakav je u Hrvatskoj", izazvala je veliki broj reakcija. Među njima je i ona novinara iz Kenije, Krispina Mvakideua, koji je šefu hrvatske vlade poručio da Afrikanci ne znaju… »