Izvor: Benchmark arhiva vesti 26.06.2018

WPA3 donosi još bolju sigurnost za Wi-Fi

Benchmark 26.06.2018
Wi-Fi sigurnost nakon 14 godina konačno dobija poboljšanje. Wi-Fi Alliance je zvanično objavio WPA3, standard naredne generacije koji obećava da će ispraviti brojne ranjivosti koje već duže postoje u sferi bežičnih mreža. Ono što je… »

Samsung Galaxy Note9 sertifikovan mesec dana ranije

Benchmark 26.06.2018
Dolazeći Samsung Galaxy Note9 je sertifikovan od strane FCC-a. Ovo je normalan korak u procesu pred objavu telefona, ali ono što je zanimljivo jeste da je prošle godine Galaxy Note8 kroz FCC sertifikaciju prošao krajem jula. Da li ovo znači da će se… »

Micron započeo sa masovnom proizvodnjom GDDR6 memorije

Benchmark 26.06.2018
Micron je zvanično potvrdio da je počeo sa masovnom proizvodnjom svoje GDDR6 memorije, nudeći kapacitete od 8Gb (1GB) i brzne do 64GB/s (16Gb/s) po paketu. Sa ovom objavom, tri najveća igrača na GDDR DRAM tržištu (Samsung, SK Hynix i Micron) su… »

Realtek otkrio najbrži svetski PCIe 3.0 NVMe SSD kontroler!

Benchmark 26.06.2018
Kada su NVMe SSD-ovi počeli da se pojavljuju na tržištu, Samsung je veoma brzo stekao reputaciju dominantnog proizvođača u sekciji SSD uređaja visokoh performansi. Kompanija je svoju 3D V-NAND tehnologiju iskoristila kako bi ponudila više nivoe… »

Xiaomi Mi Max 3 Pro će imati baš ogromnu bateriju

Benchmark 26.06.2018
Xiaomi Mi Max 3 je jedan od telefona koje korisnici s nestrpljenjem iščekuju, sudeći prema interesovanju koje izazivaju procurele informacije o uređaju. Ranije informacije sa TENAA listinga su sugerisale da će 6.9-inčni uređaj imati 1.8GHz… »

Dota 2 tim izbačen iz finala takmičenja zbog korišćenja nelegalnog miša

Benchmark 26.06.2018
U prošlosti je bilo nekoliko eSports skandala koji su uključivali varanje, među kojima su hapšenja zbog nameštanja mečeva, Overwatch haker koji je kažnjen sa 10.000 dolara, PUBG haker koji je prodavao cheatove za igru i drugo. Sada je Dota 2 igrač… »

Google Files Go aplikacija sada brže deli oflajn sadržaj

Benchmark 26.06.2018
Prošle godine, Google je objavio Files Go aplikaciju. Radi se o aplikaciji za upravljanje fajlovima, koja je namenjena tržištima u razvoju, a ovo je zbog činjenice da je uprošćena da zauzima manje mesta, kao i da koristi manje podataka tokom… »

Firefox i 1Password donose obaveštenja ukoliko su vam podaci kompromitovani

Benchmark 26.06.2018
Firefox i 1Password su umnogome olakšali korisnicima da otkriju da li su njihove email adrese i lozinke procurele i na drugi način kompromitovane, nakon nekih hakerskih napada. 1Password sada stiže integrisan sa " Have I Been Pwned" servisom, a… »

Nvidia GPU PCB naredne generacije otkriva 12GB GDDR6 memorije

Benchmark 26.06.2018
Onlajn se pojavio PCB za testni GPU kompanije Nvidia, otkrivajući kompanijinu prvu grafičku kartu sa GDDR6 memorijom. Ovo bi potencijalno mogao biti test primerak Nvidia Turing arhitekture naredne generacije. U ovom trenutku, nije mnogo toga poznato o… »

AMD obeležava godinu dana od objave EPYC procesora

Benchmark 26.06.2018
Ovog meseca se navršava godinu dana od lansiranja AMD EPYC procesora i velikog povratka kompanije AMD na serversko tržište. AMD EPYC je odgovor na višegodišnje zahteve i apele najvećih imena u industriji za donošenjem novih izbora i povratku… »