Izvor: EurActiv arhiva vesti 26.06.2018

Fiskalni savet: Izdvojiti 1% BDP iz budžeta za životnu sredinu

EurActiv 26.06.2018
Srbija je među najzagađenijim zemljama u Evropi i u narednih 10 do 15 godina potrebno je da u zaštitu životne sredine i komunalnu infrastrukturu uloži oko 8,5 milijardi evra iz budžeta, rekao je 26. juna predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović… »

Srbija otvorila još dva poglavlja, Savet EU razmatra još tri

EurActiv 26.06.2018
Srbija je u pregovorima o članstvu s EU u Luksemburgu otvorila dva nova poglavlja, a evropski komesar za politiku proširenja Johanes Han rekao je da je Savet EU već razmatrao otvaranje još tri nova poglavlja sa Srbijom koja je "na dobrom putu ka… »

Bugarska se istovremeno prijavljuje za čekaonicu za evro i bankarsku uniju

EurActiv 26.06.2018
U roku od godinu dana Bugarska će istovremeno tražiti prijem u Mehanizam deviznih kurseva EU (ERM II), tzv. čekaonicu za zonu evra, i bankarsku uniju, najavio je ministar finansija te zemlje Vladislav Goranov. Za razliku od većih i bogatijih članica… »

Važno je da proces pridruživanja teče, makar i ovom dinamikom

EurActiv 26.06.2018
Suzana Grubješić, generalna sekretarka Evropskog pokreta u Srbiji Generalna sekretarka EPuS ocenila je da je važno da proces pridruživanja Srbije EU teče, iako tempo nije zadovoljavajuć, dodajući da Srbiji tek predstoji ozbiljan posao na zatvaranju… »