Izvor: Novi magazin arhiva vesti 26.06.2018

Rohani: Iran u ekonomskoj borbi sa SAD

Novi magazin 26.06.2018
Iranski predsednik Hasan Rohani izjavio je danas, dan pošto su se demonstranti nezadovoljni ekonomijom sukobili s policijom ispred parlamenta, da je njegova zemlja u "borbi" sa SAD. U televizijskom obraćanju Rohani je okrivio SAD za nedaće Irana i… »

Španski premijer pozvao Katalonce da okrenu list

Novi magazin 26.06.2018
Španski premijer Pedro Sančeš pozvao je danas iz Berlina katalonske separatiste da "okrenu list" posle nezakonitog lanjskog referenduma o nezavisnosti, dok novi katalonski predsednik Žoakim - Kim Tora pominje "nov 1. oktobar". Referendum o… »

Francuzi i Danci igrali na sigurno, Peru pobedio Australiju

Novi magazin 26.06.2018
Fudbalske reprezentacije Francuske i Danske plasirale su se danas iz Grupe C u osminu finala Svetskog prvenstva. Dve selekcije su igrale nerešeno 0:0 u Moskvi u poslednjem, trećem kolu. To je bila prva utakmica na šampionatu u Rusiji koja je završena… »

Španija pokupila još 400 migranata iz Sredozemlja

Novi magazin 26.06.2018
Španska pomorska spasilačka služba pokupila je iz Sredozemlja 400 migranata u jednom danu, dok pokušavaju da iskoriste lepo vreme da bi iz Severne Afrike stigli do Španije. Sa današnjim brojem, ukupan broj migranata prikupljenih na moru u poslednja… »

PKS sutra u Trstu predstavlja mogućnosti za investiranje u Srbiji

Novi magazin 26.06.2018
U Trstu se sutra održava poslovni forum na kome će kompanijama, bankama i drugim finansijskim institucijama te pokrajine biti predstavljeni uslovi poslovanja na srpskom tržištu, saopštila je danas Privredna komora Srbije (PKS). Forum se održava u… »

Vlada Makedonije zadovoljna odlukom EU, ostaje na reformskom kursu

Novi magazin 26.06.2018
Vlada u Skoplju je večeras saopštila da je odluka EU da Makedonija započne pregovore za članstvo u junu 2019. veliko priznanje za tu zemlju i istakla da ostaje na reformskom kursu. "Pred nama je konkretan cilj… Sada građani Makedonije mogu da kažu… »

Princ Vilijam započeo posetu Izraelu obilaskom Memorijalnog centra holokausta

Novi magazin 26.06.2018
Britanski princ Vilijam započeo je danas trodnevnu posetu Izraelu i Zapadnoj obali obilaskom Memorijalnog centra holokausta Jad Vašem u Jerusalimu, koji je njegovu prabaku, princezu Alisu priznao za "pravednicu među narodima" za njenu ulogu u… »

Uber dobio dozvolu za nastavak rada u Londonu

Novi magazin 26.06.2018
Američka kompanija Uber dobila je danas dozvolu za nastavak rada u Londonu, odlukom suda koji je naveo da će narednih meseci nadgledati rad te firme za lokalni prevoz, koju taksisti smatraju nelojalnom konkurencijom. Londonski sud je odlučio da… »

Memorijalni centar Srebrenica-Potočari uskratio dobrodošlicu ambasadoru Rusije u BIH

Novi magazin 26.06.2018
Upravni odbor Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari odlučio je da uskrati doček delegaciji Ambasade Rusije u BiH u Memorijalnom centru, jer se radi o predstavnicima zemlje čiji zvanični stavovi, kako je navedeno, počivaju na negiranju genocida u… »

Episkop braničevski Ignatije novi dekan Bogoslovskog fakulteta u Beogradu

Novi magazin 26.06.2018
Naučno-nastavno veće Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Beogradskog univerziteta izabralo je na današnjoj sednici episkopa braničevskog Ignatija (Midić) za novog dekana te visokoškolske ustanove. Ignatije (svetovno Dobrivoje Midić) redovni je… »