Izvor: Novi magazin arhiva vesti 26.06.2018

Novi Pazar ima mesta za sve studente

Novi magazin 26.06.2018
Za upis u prvu godinu osnovnih i "integrisanih akademskih studija" na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru (DUNP), u prvom upisnom roku konkurisala su 992 kandidata. Univerzitet je danas saopštio da, po upisnoj kvoti, ima 1.029 mesta, od kojih je 739… »

Baz Oldrin tužio svoju decu tvrdeći da ga potkradaju i kleveću

Novi magazin 26.06.2018
Američki astronaut Baz Oldrin tužio je svoje dvoje dece i bivšu menadžerku tvrdeći da mu kradu novac i da ga kleveću. Tužba, u kojoj Oldrin navodi i da ga sprečavaju da se oženi, podignuta je nakon što su njegova deca Endru i Dženis podneli… »

Lider opozicije u Turskoj ne želi da čestita Erdoganu pobedu

Novi magazin 26.06.2018
Lider glavne opozicione partije u Turskoj rekao je da nema nameru da čestita pobedu na predsedničkim izborima Redžepu Tajipu Erdoganu, koga je nazvao "diktatorom". "Ne možemo da čestitamo čoveku koji ne štiti demokratiju. Na čemu da mu… »

Rodoljubu Šabiću uručena povelja počasnog građanina Šapca

Novi magazin 26.06.2018
Rodoljub Šabić, poverenik za informacije od javnog značaja Republike Srbije, od danas u svojim rukama ima dokaz da je počasni građanin Šapca. Naime, zbog ranije zakazanih obaveza, Šabić nije bio u mogućnosti da na Dan grada, 22. aprila… »

Cvetković sutra u Prištini sa tužilaštvom, nakon sastanka drži konferenciju za novinare

Novi magazin 26.06.2018
Novinar iz Bele Crkve Stefan Cvetković, koji je dva dana vođen kao nestao, izjavio je danas da će sutra boraviti u Prištini na poziv Specijalnog tužilaštva i istražnih organa sa Kosova i da će nakon tog sastanka održati konferenciju za novinare u… »

Obradović: Referendum o Kosovu je antiustavan

Novi magazin 26.06.2018
Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je antiustavno raspisati referendum o Kosovu i Metohiji, jer je status te teritorije Srbije već definisan Ustavom. "Dveri su apsolutno protiv ideje aktuelne vlasti da nekakvim izmišljenim… »

Austrijski list: Francuska ubija kompromis o proširenju EU

Novi magazin 26.06.2018
Francuska bi na ovonedeljenom samitu Evropske unije u Briselu mogla da ne odobri dalje širenje EU, navodi bečki list Štandard. List piše da "vlada predsednika Emanuela Makrona kategorički odbija sve korake ka daljem proširenju do evropskih izbora… »

U napadu američkim dronom u Avganistanu poginulo 11 osoba

Novi magazin 26.06.2018
U vazdušnom napadu američkog drona na severoistoku Avganistana poginulo je 11 ljudi, uključujući šestoro civila, rekli su danas avganstanski zvaničnici. U napadu koji se dogodio noćas u naselju Vajgal, u provinciji Nuristan poginula su petorica… »