Izvor: Politika arhiva vesti 26.06.2018

Buduće brucoše iznenadili „bohemizmi” i „klitike”

Politika 26.06.2018
Prvi dan za prijemne ispite na mnogim fakultetima u Beogradu i Nišu, u sledećih nekoliko dana i na ostalima. Ponedeljak je bio prvi ovonedeljni veoma naporan dan za buduće studente: na mnogim fakultetima državnih univerziteta polagali su prijemne… »

Ukraden raketni lanser za protivgradnu odbranu

Politika 26.06.2018
Starčevo – Kome su zatrebali raketni lanser i kutija koje je na pozajmicu dobila poljočuvarska služba u Starčevu da bi odbranila useve od grada? To se pitaju i strelci. Ni posle dva meseca lopovi nisu pronađeni. Nije pronađena ni „pozajmljena”… »

Nova zgrada Filharmonije biće na Novom Beogradu

Politika 26.06.2018
Nova zgrada Filharmonije biće izgrađena u Bloku 13 na Novom Beogradu, odlučili su danas odbornici Skupštine grada Beograda. Odbornici su odlučili i da pasaž između Jugoslovenske kinoteke i zgrade sadašnje Filharmonije na Studentskom trgu, ponese… »

Tri ekipe za jedno mesto

Politika 26.06.2018
U utakmicama Argentina – Nigerija u Sankt Peterburgu i Island – Hrvatska u Rostovu (obe od 20 č) traži se saputnik Hrvata iz D grupe. Došao je i taj dan, koji može da definiše karijeru Lea Mesija. Uprkos trudu armije njegovih obožavalaca koji… »

Australijanci se uzdaju u poštenje Francuza

Politika 26.06.2018
Izabranicima Berta van Marvijka neophodan trijumf protiv Perua (Soči, 16 č), ali i pobeda „trikolora”. Peruanci, koji su na mundijalima zaigrali posle čak 36 godina, sa dva minimalna poraza od Francuske i Danske izgubili su šansu da se plasiraju u… »

Kiša zaustavila žetvu u Pomoravlju

Politika 26.06.2018
Mlinari, otkupljivači u Pomopravskom okrugu, pšenicu plaćaju 16 dinara. JAGODINA - Žetvu pšenice u Pomoravskom okrugu, zasejane na 15. 000 hektara, tek što je krenula, a sa njom i otkup, danas je zaustavila kiša, izjavio je Tanjugu Miodrag Simić… »

Lončar: Problem pravljenja i upotrebe sintetičkih droga biće tema u Vladi

Politika 26.06.2018
KRUŠEVAC- Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da će problem pravljenja i upotrebe sintetičkih droga izneti pred Vladu, koja treba da nađe, kako je istakao, „odgovor protiv onih koji ubijaju decu”. On je ukazao na to da Ministarstvo… »

Rukavica u svemiru

Politika 26.06.2018
Predsednik SAD Donald Tramp naredio je osnivanje novog vida američkih oružanih snaga, pored Kopnene vojske, Ratne mornarice, Ratnog vazduhoplovstva, Marinaca i Obalske straže, sada će Ameri imati i Svemirske snage kao vid oružanih snaga. Zapravo, to… »

Ponovo uvesti služenje vojnog roka

Politika 26.06.2018
Rezultati ankete pokazali su da je čak oko 74 odsto građana za obnavljanje vojne obaveze i tradicije, koja je nepromišljenom odlukom, kako se sada navodi, suspendovana, ne i ukinuta pre sedam godine. Doduše, zadržano je obavezno uvođenje u vojnu… »