Vesti » Beta 12.07.2018

Stefanović: Hapšenje Srba pritisak da se prihvati formiranje Vojske Kosova

Beta četvrtak, 12. jul 2018.
Beta
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kazao je danas da nedavno hapšenje Srba kod Gnjilana predstavlja pritisak na srpski narod da prihvate formiranje Vojske Kosova.

Stefanović je za TV Prva ocenio da je to hapšenje pritisak na Srbe da razmišljalju da li imaju mesta da žive na Kosovu i Metohiji.

"Srbi koji žive na Kosovu i Metohiji ne žele formiranje Vojske Kosova ili bilo kojih struktura koje nisu predvijdene međunarodnim propisima ni rezolucijom UN", rekao je on.

Stefanović je istakao da na napade i hapšenje Srba na Kosovu nema reakcije međunarodne zajednice i da oni uglavnom pozivaju obe strane na normalizaciju.

"Ja ne znam šta je to srpski narod ili naša pregovaračka pozicija uradila loše da bi nas pozivali, umesto da se oštro osudi hapsenje Srba i izazivanje straha među ljudima", izjavio je ministar.

On je ocenio da je sada jasno ko ne želi i ko pokušava da blokira pregovore Beograda i Prištine.

Prema nejgovim rečima, srpska strana čini sve da se normalizuje život na Kosovu, dok prištinska strana pokušava sve "od provokacija do blokade pregovora, da ne bi ispunila ključne stvari iz Briselskog sporazuma".Stefanović je izjavio i da se borba protiv droge i dilera u Srbiji nastavlja i da nijedan kriminalac ne može biti miran.
"Borba protiv droge nema ni granicu, ni alternativu. Moramo biti jači od dilera. Nema kriminalca u Srbiji koji će biti miran u bilo kom periodu. Presrešćemo svakoga i ulazimo svuda, zbog toga je cena droge skočila za 30-40 odsto", rekao je Stefanović za televiziju Prava.

Povodom formiranja Komisije za borbu protiv narkomanije u školama, Stefanović je kazao da uloga roditelja mora biti značajnija, a da MUP sprovodi projekte prevencije.

(Beta, 12.07.2018)Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2018 Netmark d.o.o.