Arhiva vesti 30.07.2018

I advokati na jugu protestuju jednonedeljnim štrajkom

Južne vesti 30.07.2018
Povodom ubistva beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, advokati u Srbiji proglasili su jednonedeljnu obustavu rada, a pridružile su im se i kolege sa juga. Predsednik Advokatske komore Niš Gordan Pantić kaže da štrajk neće biti… »

Johanes han: Zapadni Balkan izvozi stabilnost

Kurir 30.07.2018
Strategija EU za zapadni Balkan pokrenula je novu dinamiku u regionu. Najveći napredak u evrointegracijama na zapadnom Balkanu u poslednjih godinu dana zabeležila je Makedonija, ali i ostali iz regiona napredovali su više nego ranije. Indikativni datum… »

Srpskim vaterpolistima i treneru Saviću po 20.000 evra za zlatnu medalju

Radio 021 30.07.2018
Vlada Srbije donela je danas odluku o dodeli novčane nagrade od po 20.000 evra svakom osvajaču zlatne medalje na nedavno održanom Evropskom vaterpolo prvenstvu u Barseloni. Pored srpskih reprezentativaca, nagrada u istom iznosu biće dodeljena i… »

Gradonačelnik primio Danilovićevu: Ona je ponos nacije; Olga: Još nisam svesna šta sam uradila

Večernje novosti 30.07.2018
Radojičić: Ne sumnjam da će nas i Olga razmaziti i navići na uspehe, baš kao i vaterpolisti. Danilović: Trebaće mi nekoliko dana da pročistim misli. Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, primio je danas u Starom dvoru mladu teniserku Olgu… »

Sve ide iz državnog budžeta: Troškovi referenduma o imenu Makedonije biće 3,5 miliona evra

Kurir 30.07.2018
Troškovi za referendum o imenu Makedonije, za koji je danas Sobranje donelo odluku da će biti održan 30. septembra, iznosiće 3,5 miliona evra. Novac će biti obezbeđen iz budžeta Republike Makedonije, a preraspodeljen među korisnicima centralne… »

Amerikanac u Pazaru

Sportske.net 30.07.2018
Krilni centar iz SAD Entoan Lemb igraće naredne sezone za ekipu Novog Pazara, rečeno je danas u tom košarkaškom klubu. Lemb ima 30 godina, visok je 203 centimetra, a prošle sezone je kao član islandskog FSU Selfosa na 11 utakmica prosečno beležio… »

Sudar jahte i jedrilice kod Tivta, poginule dve osobe

N1 Info 30.07.2018
Dve osobe, muškarac i žena, poginule su u pomorskoj nesreći koja se oko 12 sati dogodila na moru, oko osam milja jugoistočno od uvale Oblatna kod Tivta, u Crnoj Gori. Iz Uprave pomorske sigurnosti Crne Gore saopšteno je da je u pitanju dvoje turista… »

Zemljotres na Lomoboku: Planinari zarobljeni na planini

BBC News 30.07.2018
Više od 500 ljudi sišlo je sa planine u Indoneziji, dok spasioci pokušavaju da spasu još više od 250. Više od 200 planinara je zarobljeno na planini na turističkom ostrvu Lombok u Indoneziji, nakon zemljotresa koji je izazvao klizišta koja su… »

DS predao potpise poslanika za razrešenje Radete sa mesta potpredsednice parlamenta

Beta 30.07.2018
Demokratska stranka (DS) uputila je danas Skupštini Srbije predlog za smenjivanje poslanice Srpske radikalne stranke (SRS) Vjerice Radete sa funkcije potpredsednice parlamenta zbog govora mržnje, uvreda i bola koji je nanela porodici nedužnih… »

U Kušadasiju bačena zapaljiva tečnost na autbus „Laste”, nema povređenih

Politika 30.07.2018
U turskom letovalištu Kušadasiju došlo je do incidenta, tokom kojeg je jedan gost hotela, u kojem su se nalazili srpski turisti, bacio zapaljivu tečnost na „Lastin” autobus. Niko nije ni povređen u incidentu, a napadač je uhapšen, rečeno je… »