Izvor: Politika arhiva vesti 30.07.2018

Pomeranje tla i pukotine iseljavaju dvadesetak porodica

Politika 30.07.2018
Problemi na ovoj lokaciji pojavili su se još pre dve godine kada je počelo da puca tlo obližnjeg dečjeg vrtića. – Žitelji kuća i zgrada moraju, po nalogu inspekcije, hitno da se isele, ali ne znaju gde će da se smeste. Dvadesetak domaćinstava… »

Asad zove izbeglice da se vrate, ali se sprema da im oduzme kuće

Politika 30.07.2018
Tek na insistiranje Nemačke, uz pomoć Rusije, odložena je primena zakona o trajnoj zapleni domova izbeglih Sirijaca bez ikakve odštete. Evropi bi bilo prerano da se obraduje pozivu sirijske vlade izbeglicama da se vrate u tu zemlju, čiji sve veći… »

Ruska opozicija na ulicama, zakon o penzijama na čekanju

Politika 30.07.2018
U nedelju su na protestima protiv povećanja starosne granice za penziju trojica opozicionih lidera uhapšena. U Ruskoj Federaciji već mesec dana, uglavnom vikendom, traju protesti protiv predloženog vladinog zakona o povećanju starosne granice za… »

Štrajk radnika u novosadskom DES-u

Politika 30.07.2018
Rekao sam im da sam sam pozajmio novac da podelim plate i da prekinu štrajk, kaže za „Politiku” direktor Branislav Kostadinović, obećavši odmah isplatu aprilske zarade, a danas putnih troškova. Novi Sad – Radnici novosadskog DES-a, gde su 60… »

Čas istorije na mestu krvave bitke

Politika 30.07.2018
Nesvakidašnja bogomolja, koja će imati izuzetnu muzejsku postavku, biće osvećena 20. septembra na stogodišnjicu velike pobede u Prvom svetskom ratu. Krupanj, Mačkov kamen – Na padinama planine Jagodnja, nekoliko kilometara od Krupnja prema… »

Dve kase za nauku

Politika 30.07.2018
Formiranjem fonda za nauku biće omogućeno i institucionalno i projektno finansiranje istraživača i ustanova u kojima oni rade. Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević najavio je za jesen usvajanje dva zakona iz oblasti… »

Šapcu zbog nezakonitog zapošljavanja preti uvođenje privremenih mera

Politika 30.07.2018
Budžetska inspekcija Ministarstva finansija proverava šabački budžet. Šabac – Sadašnja vladajuća garnitura u Šapcu, koju čine lokalne političke grupe okupljene oko stranke „Zajedno za Srbiju”, mogla bi da izgubi vlast pre redovnih i bez… »

Samo korupcija svet spasava

Politika 30.07.2018
Prvi general ih je pokrao, da bi ga ipak danima golim telima branili od neprijateljske sile, na koncu bespomoćno gledajući kako se on, prenebregavajući njihovu želju da nastave borbu, predaje i odlazi u zatvor, zakopavajući sa sobom u tu rupu i… »

Saksije na Gazeli

Politika 30.07.2018
Nedavno sam boravio u Subotici i oduševio se sređenošću fasada zgrada, gradskom pešačkom zonom koja obiluje ugostiteljskim objektima, ali i klupama za odmor građana. Posebno je lepa fontana od keramike, koja nije tako velelepna, niti se čuje… »

Moskovske kamere skeniraju lica građana

Politika 30.07.2018
Ovaj bezbednosni sistem, koji ima 160.000 kamera, pomogao je da Mundijal protekne bez većih incidenata, identifikovano je 98 sumnjivih osoba, četiri opasne grupe su vraćene u svoje zemlje, a uhapšena je jedna osoba s međunarodne poternice, podaci su… »