Izvor: Politika arhiva vesti 30.07.2018

Više od hiljadu umetnika u Nišu

Politika 30.07.2018
Pored muzičkog programa festival „Nišvil” ovog leta posetiocima nudi filmski samit, pozorišne predstave, likovni program i predstavljanje knjiga. Više od 250 programa na dvadesetak scena, uz učešće više od hiljadu izvođača iz zemlje i… »

Suljo i Brozovi đaci

Politika 30.07.2018
Srbi kao i pre jednog veka ponovo kucaju na vrata najpoznatije vašingtonske adrese – Avenija Pensilvanija 1600. Ana Brnabić i Ivica Dačić krenuli su stopama Milenka Vesnića i Ljubomira M. Mihailovića. Ali, tadašnji diplomatski dvojac teško da bi… »

Srbija druga na tenkovskom biatlonu u Rusiji

Politika 30.07.2018
MOSKVA - Tim Srbije na Tenkovskom biatlonu u Rusiji koji se održava u okviru Međunarodnih vojnih igara završio je današnje takmičenje na drugoj poziciji, odmah iza domaćina, Rusije. Ruski tim završio je trku za pet krugova oko poligona Alabino… »

SAD ne daju referendum Donbasu

Politika 30.07.2018
Referendum kojim bi, eventualno, bio regulisan status dveju pobunjenih ukrajinskih republika – Donjecka i Luganska – ne sme da se desi, kakav god njegov ishod bio. To sledi iz stava Kurta Vokera, specijalnog predstavnika američkog Stejt departmenta… »

Ponovo radi balkon

Politika 30.07.2018
Ispred zdanja Skupštine grada sinoć su započele pripreme za svečani doček vaterpolo reprezentacije Srbije, osvajača zlatne medalje na upravo završenom Evropskom prvenstvu u Barseloni. Na slavlju koje je zakazano za danas u 20.15, njima će se… »

Arhitektonski dragulj koji iznova mami

Politika 30.07.2018
Temeljnom obnovom Muzeja savremene umetnosti i parka koji ga okružuje, ovaj deo Novog Beograda postao je mesto okupljanja i druženja. Dužnost je nas arhitekata da napravimo zgradu koja neće štrčati u ambijentu, koja će biti lepa i, uz sve to… »

Uspesi Srbije nisu slučajni

Politika 30.07.2018
Selektor Dejan Savić na beogradskom aerodromu izjavio da se naši vaterpolisti „bore protiv logike”. – Kapiten Filip Filipović uveren da ova ekipa može i treba da ispiše nove stranice svetskog sporta. – Andrija Prlainović ističe da osvajanje… »