Arhiva » Vesti » RTS 01.08.2018

Srbija sa 12 atletičara na EP u Berlinu

Selekcija Srbije nastupiće sa 12 takmičara na predstojećem Evropskom šampionatu u atletici koje će se održati od 6. do 12. avgusta u Berlinu. Prvi će na borilište izaći Asmir Kolašinac u kvalifikacijama u bacanju kugle.

RTS sreda, 1. avgust 2018.
RTS: Srbija sa 12 atletičara na EP u Berlinu

Na predhodnim takmičenjima 12. atletičara Srbije je ostvarilo predviđene norme za učešće na Evropskom Prvenstvu, saopštio je Atletski savez Srbije.

Boje Srbije u reprezentaciji braniće Ivana Španović, Milica Gardašević i Strahinja Jovančević (skok u dalj), Tamara Salaški i Maja ćirić (400 m), Marija Vučenović i Vedran Samac (bacanje koplja), Amela Terzić (1500 m), Dragana Tomašević (bacanje diska), Dušica Topić (50 km hodanje), Asmir Kolašinac (bacanje kugle) i Emir Bekrić (400m prepone).

Prvi će na borilište izaći Asmir Kolašinac, 6. avgusta, u kvalifikacijama u bacanju kugle, a već sada je uveren da će ostvariti dobar rezultat.

"Završne pripreme kao i svake godine odrađujem u Sjenici. Još pre 10 godina sam ovde obezbedio odlične uslove za trening i uvek se dobro spremim što je slučaj i sada. Odradio sam sve kako sam i planirao, jedini problem imam sa ručnim zglobom, ali se iskreno nadam da me to neće puno poremetiti na dan takmičenja. Očekivanja su mi uvek visoka, ali i realna, tako da ću ovog puta biti zadovoljan i plasmanom u finale, odnosno medju prvih osam, ali potajno se nadam da ću uz malo sreće imati priliku da se borim za jednu od medalja", izjavio je Kolašinac.


Objavljeno na sajtu rts.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2019 Netmark d.o.o.