Izvor: B92/Balkan arhiva vesti 11.08.2018

Albanija: Uhapšen zbog ubistva osam članova porodice

B92 11.08.2018
Tirana -- Albanska policija saopšila je da je uhapsila muškarca optuženog da je ubio osam članova svoje porodice iz za sada još nepoznatih razloga. Uhapšen je Ridvan Zikaj (24) u selu Resulaj oko 90 kilometara južno od Tirane, a optužen je da je… »

Snažan zemljotres u Albaniji, treslo se i u Srbiji, CG, MK

B92 11.08.2018
Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore je oko 18 h registrovao jači zemljotres, sa epicentrom 20 km jugozapadno od Peskopeje u Albaniji. Zemljotres se značajno osetio i u Crnoj Gori, javlja RTCG. Zemljotres magnitude 5,1 pogodio je severni… »

Herceg Novi: Par se naslonio na ogradu i pao na stene

B92 11.08.2018
Herceg Novi -- Mladić i devojka iz Herceg Novog zadobili su lakše povrede kada su pali na stene zbog trule ograde koja nije izdržala njihovu težinu. "Oni su klinički stabilni, ugruvani po celom telu, imaju bolove, s lakšim povredama. Samo mladić je… »

"Izvinite, većinska Crna Gora ne slavi 'Oluju'"

B92 11.08.2018
Podgorica -- Lider Prave Crne Gore Marko Milačić preneo je predsedniku Srpskog narodnog vijeća za Šibensko-kninsku županiju Borislavu Šariću izvinjenje. On je preneo izvinjenje u ime, kako je naveo, većinske i prave Crne Gore, koja se, kaže… »

Požar kod Omiša u Hrvatskoj pod kontrolom

B92 11.08.2018
Požar nadomak grada Omiša, najveći ove godine u Hrvatskoj, je pod kontrolom, izjavio je hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević koji je obišao požarište. Danas je na području mesta Lokva Rogoznica kod Omiša izbio požar u kojem je izgorelo… »

Jako nevreme u Baru, iz mora spaseno 13 ljudi VIDEO

B92 11.08.2018
Bar je pogodilo snažno nevreme koje je izazvalo ozbiljne probleme na plažama i u priobalju. Iznenadno nevreme zahvatilo je barsku obalu od rta Ratac do Volujice, prenosi RTCG. Tri broda Uprave pomorske sigurnosti, vratili su sa otvorenog mora 7 plovila… »

HR: Utopio se mladić u jezeru

B92 11.08.2018
Na kupalištu na jezeru u Varaždinu se utopio 20 godišnji mladić, saopštila je varaždinska policija. Mladić je na jezeru u blizini kupališta Akvasiti bio s društvom a potom je nestao dok se kupao, prenosi Hina. Kako je saopšteno iz… »

Bura zbog Bajage: "Rat je prošao, od HR prave džamahiriju"

B92 11.08.2018
Vest da su se hrvatska udruženja veterana pobunila protiv nastupa srpskog pevača na Danima piva u Karlovcu i da su sprečili održavanje koncerta brzo se raširila. To piše zagrebački portal "Indeks" o "zabranjenom" nastupu Bajage u Karlovcu. Hrvatski… »

"Uleteli su preko čoveka u kolicima, zaustavio sam bus..."

B92 11.08.2018
Split -- Splitski vozač autobusa gradskog saobraćaja Ante Bonacin održao je lekciju mnogima kada je u vozilo propustio čoveka u invalidskim kolicima. On je za hrvatske medije iz svoje perspektive ispričao šta se tačno dogodilo. Dovezao je autobus… »