Izvor: iKragujevac arhiva vesti 11.08.2018

Težak sudar na auto-putu, četvoro povređenih

iKragujevac 11.08.2018
Četiri osobe povređene su rano jutros, nešto posle pet sati, na auto-putu odmah posle Dobanovačke petlje, u smeru ka Šidu. Prema prvim, nepotvrđenim informacijama, do nesreće je došlo kada je vozač BMV-a, švajcarskih registarskih oznaka, udario… »

Oprez: Avgust i septembar najopasniji za vozače

iKragujevac 11.08.2018
Načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov kaže za RTS da policija pojačano kontroliše vozače, posebno na alkohol i prekoračenje brzine. Tradicionalno, tokom sabora trubača u Guči pojačane su kontrole policije. Najčešće se prave… »

Komunalno uređenje grada

iKragujevac 11.08.2018
U okviru priprema za predstojeći drugi Dulenski biciklistički maraton, koji će biti održan u nedelju 12. avgusta, ekipe JKP Šumadija Kragujevac radile su danas na asfaltiranju udarnih rupa u tom selu. Pored toga, u naselju Veliko polje u ulicama… »

Obrazovan Savet Mreže ustanova kulture

iKragujevac 11.08.2018
Gradsko veće na sednici održanoj 10. avgusta obrazovalo je Savet Mreže ustanova kulture na teritoriji grada Kragujevca, kojim će predsedavati Miljan Bjeletić član Gradskog veća za kulturu. Pored predsednika i zamenika predsednika, članovi Saveta… »

Izložba slika i ikona Pokreta trećeg doba Srbije

iKragujevac 11.08.2018
U galeriji Narodne biblioteke “Vuk Karadžić“ u Kragujevcu, danas je otvorena izložba slika i ikona nastalih tokom Osme slikarske ikonopisačke kolonije Pokreta trećeg doba u Vrnjačkoj Banji prošle godine. Reč je o umetničkim delima slikara… »

U Jagodini zaplenjeno 23 tone pokvarenog mesa: Preko Kosova švercovao meso iz Brazila

iKragujevac 11.08.2018
Policija u Jagodini, u saradnji sa Upravom carinea pronašla je i zaplenila 23 tone mesa, koje je iz Brazila, preko Kosova i Metohije i Raške, daljom prodajom trebalo da bude dostavljeno jednom preduzeću u Ćupriji. Meso je uništeno, a uhapšen je Dj… »

Roditelji, oprez! Kancerogeni sastojak nalazi se u namirnicama koje najviše dajete deci!

iKragujevac 11.08.2018
Reč je o potencijalno kancerogenoj supstanci koja može da izazove ozbiljne zdravstvenih tegobe poput trovanja, alergija, ali i teškog zapaljenja debelog creva, tvrde stručnjaci. Kupovni pudinzi marke "Kampina" i sutlijaš "Dukat", koji se prodaju u… »

Krvnički izbola drugaricu: Kragujevčanka više puta izbola drugaricu

iKragujevac 11.08.2018
Kako iKragujevac saznaje, devojka poznata pod imenom Bokica (22) iz Kragujevca, koja je od ranije poznata policiji zbog krađa i nasilničkog ponašanja, u četvrtak na petak je napala drugaricu. Oštećena je došla kući, rekla ocu da hoće da odmori… »

Vozači, oprez: Obustava saobraćaja, pogledajte gde!

iKragujevac 11.08.2018
Na putu Pretoke-Kusovac, od table u Bumbarevom Brdu prema Pretokama, od danas saobraćaj će biti obustavljen. Naime, na ovom putu u dužini od 500 metara narednih mesec dana biće izvođeni radovi, a saobraćajnica će biti puštena u rad tek 11… »

Vozači, oprez: Sve zaustavljaju, pogledajte gde!

iKragujevac 11.08.2018
U cilju smanjenja broja saobraćajnih nezgoda, sprečavanja i blagovremenog otkrivanja najopasnijih prekršaja u saobraćaju, saobraćajna policija će vršiti pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju. Posebna pažnja posvetiće se otkrivanju sledećih… »