Arhiva » Vesti » B92 13.08.2018

"Srbi su i nakon strašnog zločina ostali da žive tu" VIDEO

Parastosom ubijenim srpskim dečacima u Goraždevcu na je obeležena petnaesta godišnjica terorističkog napada na decu koja su se kupala u reci Bistrici.

B92 ponedeljak, 13. avgust 2018.  |  Â Tanjug, prva
B92: "Srbi su i nakon strašnog zločina ostali da žive tu" VIDEO

U napadu su ubijeni Ivan Jovović i Pantelija Dakić i ranjeno je četvoro dece, a deceniju i po kasnije počinioci i dalje nisu kažnjeni.

Parastos je u Goraždevcu služio iguman manastira Draganac Ilarion, koji je istakao da su Srbi, i nakon ovog strašnog zločina, ostali da žive u Goraždevcu.

“U vašim srcima postoji jedno dublje svedočanstvo od svedočanstva našega razuma, a koje govori da treba da bude ono što biti ne može, da je moguće da bude ono što razumu izgleda nemoguće", rekao je Ilarion.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović položio je cveće na spomenik stradalima i poručio da se čitav srpski narod danas seća zločina koji je ostao bez kazne.

“Jako je važno da ničije dete više ne bude meta, a važno je i da međunarodne misije i lokalne institucije izvuku glave iz peska i ulože dodatni napor kako bi ovaj slučaj bio rešen“, kazao je Jović.

Višegodišnja istraga ovog zločina, u kojoj je saslušano više od 70 osoba I pretreseno više desetina kuća, nije rezultirala pronalaženjem i kažnjavanjem ubica, i ona je odlukom Euleksa obustavljena.

Opširnije u videoprilogu:


Objavljeno na sajtu b92.net »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2019 Netmark d.o.o.