Izvor: B92 arhiva vesti 14.08.2018

Rasvetljeno ubistvo Srbina u CG

B92 14.08.2018
Podgorica -- Crnogorska policija uhapsila je Bjelopoljca E. Ć. jer je, kako je saopšteno, počinio krivična dela teško ubistvo u pokušaju sa smrtnom posledicom. On se sumnjiči i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materijala. U… »

Ustaško 'U' i probušene gume na autu beogradskih tablica

B92 14.08.2018
Probušene gume i ustaško slovo “U” osvanulo je na automobilu beogradskih registarskih oznaka u Šibeniku, piše Šibenik in. U šibeničkoj Brodarici neko je probušio sve četiri gume na automobilu beogradskih tablica te na vozačevom mestu crnim… »

Stigle sumnjive koverte ambasadama SAD i Izraela u Berlinu

B92 14.08.2018
Berlin -- Nemačka policija je saopštila danas da istražuje dve sumnjive koverte sa belim prahom koje su poslate na adrese ambasada SAD i Izraela u Berlinu. Portparolka policije Hajdi Vot kaže da su stručnjaci koji su analizirali sadržaj dve koverte… »

"Pa, po kojim se to principima raspala Jugoslavija?"

B92 14.08.2018
Beograd -- Rano je govoriti o tome ko podržava, a ko ne podržava ideju razgraničenja kao opciju za rešenje kosovskog pitanja, ističe šef srpske diplomatije Ivica Dačić. On navodi da bi mogao da se saglasi sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel da… »

"Rusiju 'napada' 100 zemalja, naše prolazi 6 kontrola"

B92 14.08.2018
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da je uveden privremeni monitoring nad tim breskvama i nektarinama posle pojave gljivica. Nedimović je kazao da je u stalnom kontaktu sa ruskim kolegama zbog pojave gljivica na jednom kontigentu… »

Di Frančesko: Dolazak Ronalda ne garantuje Juventusu titulu

B92 14.08.2018
Trener Rome Euzebio di Frančesko rekao je da italijanska Serija A nije odlučena unapred prelaskom Kristijana Ronalda u Juventus. Juventus godinama dominira u italijanskom fudbalu, a dovođenjem Kristijana Ronalda je učvrstio poziciju. "Dovođenje… »

Srbija sa "crvenom listom" za kosovske zvaničnike?

B92 14.08.2018
Priština -- Prištinski mediji spekulišu poslednjih dana da Beograd ima "crvene liste" na kojima se nalaze Albanci sa KiM kojima nije dozvoljen ulazak u centralnu Srbiju. Ministarstvo spoljnih poslova Bedžeta Pacolija saopštava da su neki uhapšeni i… »

Najbolji gradovi za život: Beč prestigao Melburn

B92 14.08.2018
Ovo je prvi put da je evropski grad na vrhu liste, prema istraživanju Ekonomist grupe. Austrijska prestonica Beč prestigla je australijski Melburn na listi najboljih gradova za život na svetu. To je prvi put da se evropski grad našao na vrhu liste… »

Hrvatica u Belgiji pretukla homoseksualni par

B92 14.08.2018
Brisel -- Belgijska policija privela je 21-godišnju Hrvaticu koja je s dve godine starijim dečkom u Gentu u Belgiji pretukla jedan homoseksualni par. Italijan Mauro Padovani (47), crtač stripova koji s 59-godišnjim suprugom Tomasom Frimanom živi u… »

Zamislite ovo u Srbiji: Liverpul prijavio Salaha policiji

B92 14.08.2018
Engleski klub Liverpul prijavio je svog najboljeg fudbalera Mohameda Salaha lokalnoj policiji jer je koristio mobilni telefon dok je vozio. Video koji je objavljen na društvenim mrežama pokazuje Egipćanina kako koristi mobilni dok je "zaglavljen" u… »