Izvor: B92/Balkan arhiva vesti 14.08.2018

Skupština RS: Traži se novi izveštaj o Srebrenici

B92 14.08.2018
Skupština odbacila 14 godina star izveštaj o Srebrenici i traž novi, dok predsednik RS tvrdi da je reč o "dogovorenoj tragediji“ u cilju satanizacije Srba. Narodna skupština Republike Srpske danas je na zahtev Milorada Dodika većinom glasova… »

Rasvetljeno ubistvo Srbina u CG

B92 14.08.2018
Podgorica -- Crnogorska policija uhapsila je Bjelopoljca E. Ć. jer je, kako je saopšteno, počinio krivična dela teško ubistvo u pokušaju sa smrtnom posledicom. On se sumnjiči i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materijala. U… »

Ustaško 'U' i probušene gume na autu beogradskih tablica

B92 14.08.2018
Probušene gume i ustaško slovo “U” osvanulo je na automobilu beogradskih registarskih oznaka u Šibeniku, piše Šibenik in. U šibeničkoj Brodarici neko je probušio sve četiri gume na automobilu beogradskih tablica te na vozačevom mestu crnim… »

Smenjen direktor policije – zbog službenog džipa

B92 14.08.2018
Vlada Makedonije razrešila je direktora policije Lazara Velkovskog zbog toga što je službeno vozilo koristio za privatne potrebe. Smenu direktora Biroa javne bezbednosti zastražio je ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski, nakon višednevnih… »

Srbija i Kosovo: Karte na stolu

B92 14.08.2018
Predlog da se Kosovo podeli izazvao je napetosti među Srbima i Albancima, a onda naleteo na zid u vidu Angele Merkel. Ideja o podeli Kosova je dugo bila u zapećku, ali sada se vratila na velika vrata kao zvaničan stav Beograda. Predsednik Srbije… »

Slovenija: U saobraćajnoj nesreći povređeno osam migranata

B92 14.08.2018
Ljubljana -- Osam migranata iz Afganistana, muškarac, žena i šestoro dece, povređeni su rano jutros u saobraćajnoj nesreći nedaleko od Kopra u Sloveniji.. Vozač automobila u kojem su se nalazili, hrvatski državljanin, uhapšen je zbog… »

Telegram: "Lički Tuđman" ponovo član HDZ

B92 14.08.2018
Zagreb -- Vladajuća Hrvatska demokratska zajednica ovih dana je postala bogatija, kada joj se vratio Josip Mraović, gospićki privrednik, poznatiji i kao “lički Tuđman”. On je svojevremeno bio optužen za silovanje američke košarkašice iz… »

Smrt mladića uznemirila HR: "Koliko košta jedan život?"

B92 14.08.2018
Zagreb -- Mladić Mateo Ružić (22) u nedelju je umro na ulici u Zaprešiću, u blizini Zagreba. Dok su prolaznici pokušavali da ga održe u životu, Hitna pomoć nije dolazila. Kada je Hitna napokon stigla, u njoj nije bilo lekara. Uskoro je stiglo… »

Migranti "zaglavljeni" na Drini vraćeni u Srbiju VIDEO

B92 14.08.2018
Grupa od 15 ilegalnih migranata, koji su pokušali da pređu Drinu nizvodno od Zvornika na području naselja Tršić, vraćeni su u Srbiju. To je potvrdio Srni komandir Jedinice granične policije Zvornik Mirel Imamović. On je podsetio da je ta grupa… »

Novosti: Moskva spremna da podrži RS oko pitanja statusa

B92 14.08.2018
Beograd -- Moskva je spremna da podrži Republiku Srpsku da otvori pitanje svog osamostaljenja, naročito u kontekstu pregovora o konačnom rešenju za KiM, pišu "Novosti". Prema saznanjima lista, ovu poruku predsedniku RS Miloradu Dodiku trebalo bi da… »