Izvor: B92/Politika arhiva vesti 14.08.2018

Vučić posetio Vojnotehnički institut VIDEO

B92 14.08.2018
Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je Vojnotehnički institut, kako bi se obavestio o stepenu realizacije novih razvojnih projekata Instituta. On je razgovarao sa 48 novozaposlenih inženjera i oficira sa Vojne akademije. Obilasku… »

"Stav Merkel isti 10 godina, ona nas je već razgraničila"

B92 14.08.2018
Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ceo zapadni svet, uz izuzetke, smatra Kosovo celovitom, suverenom i nedeljivom teritorijom. On je reagovao na to što se nemačka kancelarka Angela Merkel protivi bilo kakvim promenama granica… »

Tači: Pozdravljam stav Merkelove; Dačić: Evo sad i Tači...

B92 14.08.2018
Kosovski predsednik Hašim Tači napisao je na Tviteru da pozdravlja stav nemačke kancelarke Angele Merkel o nepromenljivosti granica na Zapadnom Balkanu. To je, praktično odmah, prokomentarisao srpski šef diplomatije Ivica Dačić. "Pozdravljam izjavu… »

"Odmor u Turskoj? Nema me dva dana i nedostajem im"

B92 14.08.2018
Beograd -- Predsednik Aleksandar Vučić odbacio je spekulacije da je na odmoru u Turskoj i poručio da će, kada bude na letovanju, poslati fotografiju svojim kritičarima. Kako je rekao, Srbija tada neće biti u problemima u kakvima je bila. "Da sam… »

Tači: Da se koriguje granica, da se izbegne "Srpska"

B92 14.08.2018
Priština -- Ponovno iscrtavanje granica, čime bi delovi Srbije s većinskim albanskim stanovništvom bili deo Kosova, moglo bi da okonča tenzije između Beograda i Prištine. To je izjavio kosovski predsednik Hašim Tači i dodao da bi to moglo da… »

Tači: Da se ujedinimo oko pripajanja tzv. Preševske doline

B92 14.08.2018
Priština -- Kosovski predsednik Hašim Tači zahvalio je, putem Fejsbuka, "svim liderima i građanima" tzv. Preševske doline. On se zahvalio onima koji podržavaju “ujedinjenje Preševa, Bujanovca i Medveđe sa Kosovom, u okviru korekcije granica… »

"Pregovarački proces klinički mrtav"

B92 14.08.2018
Priština -- Šef pregovaračkog tima Prištine Avni Arifi izjavio je da je pregovarački proces Beograda i Prištine već neko vreme "klinički mrtav". Kako je rekao, za to su odgovorni odgovorni Beograd i Brisel. Arifi je za kosovski list Telegrafi… »

"Pa, po kojim se to principima raspala Jugoslavija?"

B92 14.08.2018
Beograd -- Rano je govoriti o tome ko podržava, a ko ne podržava ideju razgraničenja kao opciju za rešenje kosovskog pitanja, ističe šef srpske diplomatije Ivica Dačić. On navodi da bi mogao da se saglasi sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel da… »

Srbija sa "crvenom listom" za kosovske zvaničnike?

B92 14.08.2018
Priština -- Prištinski mediji spekulišu poslednjih dana da Beograd ima "crvene liste" na kojima se nalaze Albanci sa KiM kojima nije dozvoljen ulazak u centralnu Srbiju. Ministarstvo spoljnih poslova Bedžeta Pacolija saopštava da su neki uhapšeni i… »

"Kriminalci su u zatvoru, a ne na vlasti kao u vreme DS"

B92 14.08.2018
Beograd -- Pokret socijalista je u saopštenju konstatovao da Srbijom više ne vladaju kriminalne grupe. To je komentar na zahtev Demokratske stranke da ministar unutrašnjih poslova podnese ostavku zbog "neviđene eskalacije kriminala i nasilja u… »