Izvor: iKragujevac arhiva vesti 14.08.2018

Kragujevac dobio novu školu

iKragujevac 14.08.2018
Spajanjem Politehničke i Druge tehničke škole, Kragujevac od 1. septembra dobija novu - Srednju stručnu školu. Procesom diriguje Vlada republike Srbije, a u prvoj fazi je, na nivou države, od 14 srednjih škola spajanjem dobijeno novih sedam. Deo… »

Hladni talas stiže u Srbiju: Meterolozi najavljuju grmljavinu, oluju i grad, a evo šta kažu na pitanje kada nam se vraća…

iKragujevac 14.08.2018
Visoke temperature, do 34 stepena, ali i kratkotrajne lokalne padavine očekuju nas danas širom zemlje, dok su tokom večeri i noći prognozirani jači pljuskovi, grmljavina i osveženje, najavljuje Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ). Osveženje… »

Požar u Kragujevcu: Goreo poznati restoran

iKragujevac 14.08.2018
Kako iKragujevac saznaje juče je u Kragujevcu bilo četiri požara. U požaru koji se dogodio juče oko 15h u restoranu „Palas“ uizgorela je spoljna strana zida od lima i rigipsa, površine oko 35 kvadrata. Povređenih na sreću nema. Zahvaljujući… »

Mladić napao radnika kladionice u Jagodini i oteo mu 27.000 dinara: Ali uzalud je krao!

iKragujevac 14.08.2018
Policija u Jagodini je uhapsila S. Š. (27) iz Vladimirovaca zbog sumnje da je fizički napao radnika jedne kladionice u Jagodini i oteo mu 27.000 dinara, saopštila je danas policija. Kako je navedeno, radnik je napadnut juče, a osumnjičeni se tereti… »

Motociklista povređen u saobraćajnoj nesreći operisan u Klinički centar Kragujevac

iKragujevac 14.08.2018
Vozač motorcikla M.J. (30) koji je u padu sa motora zadobio teške telesne povrede opasne po život, prebačen je sinoć kolima novopazarske hitne pomoći u Klinički centar Kragujevac. M.J. je pri padu sa motora zadobio prelom lobanje. Lekari KC… »

KG: Povećanje zapošljivosti mladih

iKragujevac 14.08.2018
Za povećanje zapošljivosti mladih na području grada Kragujevca, Ministarstvo omladine i sporta odobrilo je blizu 3,2 miliona dinara. To je cilj projekta kojim je lokalna samouprava aplicirala za sredstva iz republičkog budžeta, u partnerstvu sa… »

Detalji jezive tragedije: Kod Srebrnog jezera poginuo tinejdžer: Dva drugara se spasila, ali se mali Nikola udavio u mulju…

iKragujevac 14.08.2018
Kako saznajemo, Nikola je "sitroenom" uleteo u kanal pun vode, a razlozi zbog kojih je došlo do ovog stravičnog događaja nisu još uvek poznati. Nikola Milićev (18) iz Velikog Gradišta poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se desila sinoć… »

"Forma ideale" kupila "Metal sisteme"

iKragujevac 14.08.2018
Najpoznatiji domaći proizvodjač nameštaja, kompanija Forma ideale iz Kragujevca, izlicitirala je kupovinu kragujevačke fabrike u stečaju Metal sistemi po ceni od oko 4,7 miliona evra, piše portal Glas Šumadije. Metal sistemi su do sredine 2015… »

Danas počinje Gospojinski post: Ujutru obavezno uradite ovu stvar i sačuvajte se od zla!

iKragujevac 14.08.2018
Gospojinski post uvek počinje 14. avgusta, na dan Svetih mučenika Makaveja, a prethodi velikom hrišćanskom prazniku Uspenju presvete Bogorodice, poznatijem kao Velika Gospojina, koji se proslavlja 28. avgusta i poznat je kao praznik majki i dece, kada… »

Danas su Sveti Makaveji, a ovaj običaj obavezno ispoštujte da zaštitite svoj dom!

iKragujevac 14.08.2018
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju praznik posvećen sedmorici svetitelja, sedam mučenika, braće Makaveji. Makaveji su bili starozavetni svetitelji i mučenici iz 2. veka p.n.e, a knjige o životu braće Avima, Antonina, Gurija… »