Izvor: Vesti online arhiva vesti 14.08.2018

Nišville 2018: Oboreni svi rekordi

Vesti online 14.08.2018
Nišville 2018 oborio je sve dosadašnje rekorde, a prema procenama organizatora za 10 dana festivala kroz Tvrđavu je prošlo više od 200 hiljada posetilaca. Na 20 festivalskih bina održano je 250 programa, nastupilo 1000 izvođača, koncerte održalo… »

Kod dva kriva cara

Vesti online 14.08.2018
Igara za odmeravanje muških sposobnosti bilo je i na području današnje Srbije, s tim da se tu više tražila veština i vežba, nego gola snaga. Omiljena, naročito među pojačim čobanima, bila je "krivi car". Igralo ju je i po nekoliko desetina, a… »

Pamtiće Guču Maša i prelepe Kineskinje

Vesti online 14.08.2018
U vreme održavanja tradicionalnog 58. sabora trubača Guča postaje mesto gde nerealno postaje realno, a nemoguće postaje moguće, mesto u kojem se smatra da je greh spavati i gde se čovek oseća kao učesnik velike pozorišne predstave u kojoj… »

Ovo voće i povrće ne treba ljuštiti!

Vesti online 14.08.2018
Da li ste znali da određene vrste voća i povrća ne samo da ne morate, već ne bi ni trebalo da gulite? Osim što ćete uštedeti vreme, zadržaćete i mnoge hranljive sastojke i ukuse koji bi se ljušćenjem izgubili. Uobičajeno je da se za pire… »

Niko više ne čita turističke vodiče, evo šta je sada u modi!

Vesti online 14.08.2018
Strani posetioci se u velikoj meri odlučuju da umesto vodiča, koriste jednu od najpopularnijih aplikacija na svetu - Instagram. Turizam u Japanu cveta, uz pomoć novog fenomena koji oblikuje turističku potražnju destinacija u ovoj zemlji. Instagram… »

Burna istorija odnosa Srbije i SAD (2): Velike ne treba začikavati

Vesti online 14.08.2018
Istorija u odnosima Srbije i SAD je pokazala uspone, padove, a poslednjih decenija i razlike u stavovima Beograda i Vašingtona, ocenio je bivši ambasador Srbije u Ujedinjenim nacijama Pavle Jevremović. Zato, kako kaže, sada kada su dve zemlje… »

Sveta Gora puna špijuna

Vesti online 14.08.2018
Odnosi Grčke i Rusije tonu sve dublje posle otkrića grčkih vlasti da su ruske tajne službe pokušale da se umešaju u suverena pitanja grčke na više polja, uključujući pokušaje podmićivanja grčkih zvaničnika kako bi uticali na politiku vlade… »

Lansirana sonda koja treba da nam otkrije tajne Sunca

Vesti online 14.08.2018
Nasa je danas lansirala letelicu koja će prići bliže Suncu nego bilo koja letelica u istoriji. Zadatak letelice biće da analizira solarnu koronu i spoljnu atmosferu Sunca, odakle potiču solarni vetrovi, navodi Rojters. Prema planu, letelica bi… »

Vihori koji su izazvali "Oluju" (7): Suze oca ubijenog borca

Vesti online 14.08.2018
Približavajući se prvoj liniji fronta sporadična paljba iz pešadijskog naoružanja je sve više narušavala porođaj dana koji je započinjao blagim svitanjem i sve jasnijim figurama kamenjara. Krećući se ka komandnom mestu, sa linije fronta ka nama… »

Da li se ova vozila najviše kradu u Srbiji?

Vesti online 14.08.2018
Vozite Volkswagen, Audi, Renault? Ako ste se nekada zapitali da li vaš četvorotočkaš spada u onu grupu auta na koju su lopovi izuzetno slabi, evo odgovora i na to pitanje. Jedan od veoma bitnih faktora prilikom određivanja cene kasko osiguranja… »