Izvor: Blic/Svet arhiva vesti 05.09.2018

Ko je bolje prošao u Siriji? Ruska i američka vojska odmeravaju snage na Bliskom istoku

Blic 05.09.2018
U Siriji traje međusobno odmeravanje snaga ruske i američke vojske, a posebno radio-elektronsko špijuniranje i praćenje, u kojem su, prema priznanju Pentagona, Rusi prošli bolje. Amerikanci su se u Siriji upoznali o efikasnom delovanju ruskih sistema… »

Orbanova ekonomska invazija na sloveniju: Vlada kaže da pomaže nacionalnoj manjini, drugi strahuju da je to projekat velike…

Blic 05.09.2018
Lendava, poslednji slovenački grad na istoku zemlje, snažno je počeo da se razvija nakon ulaska mađarskog kapitala, kao i evropskih programa u području turizma i kulture. Mađarska vlada krenula je sa jačanjem mađarske manjine u Sloveniji, a prvi… »

Užas nakon padavina: Klizašta odnela najmanje 12 života (foto)

Blic 05.09.2018
Najmanje 12 ljudi poginulo je, dok četvoro teže povređeno u klizištu koje su na jugu Etiopije izazvale obilne padavine, javili su državni mediji. Radiodifuzna korporacija "Fana" javila je da su žrtve poginule usled rušenja tri kuće u Zoni Davro u… »

Policija traga za trećim osumnjičenim za napad u Kemnicu

Blic 05.09.2018
Policija traga za muškarcem, trećim osumnjičenim da je umešan u napad nožem koji je izazvao talas antimigrantskih protesta u nemačkom gradu Kemnicu. Dvojica tražilaca azila iz Iraka i Sirije, životne dobi oko 20 godina, privedeni su u vezi sa ovim… »

Lavrov skida kapu britanskim diplomatama

Blic 05.09.2018
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da iskreno "skida kapu" britanskim diplomatama koji u procesu Bregzita mogu da ubede evropske kolege da proteraju ruske diplomate zbog "slučaja Skripalj". On je u govoru pred studentima… »

Tramp će predsedavati Savetom bezbednosti UN

Blic 04.09.2018
Američki ambasador u UN Niki Hejli rekla da će predsednik Donald Tramp biti domaćin sastanka Saveta bezbednosti UN o Iranu. Agencija TASS javila je ranije, pozivajući se na dobro obaveštene diplomatske izvore, da je Tramp doneo odluku da bude… »

14 Migranata u "hondi": Makedonska policija uhapsila krijumčara sa 11 Avganistanaca i tri Pakistanca

Blic 04.09.2018
Makedonska policija saopštila je danas da je uhapsila 41-godišnjeg muškarca R.F. iz Skoplja, optuženog za krijumčarenje 14 migranata, koje je prevozio natrpane u jednom u putničkom vozilu marke "honda". Oni su otkriveni nakon potere po autoputu… »

Merkel: Nema garancija da će doći do sporazuma o Bregzitu

Blic 04.09.2018
Nemačka i njeni partneri u EU ulažu svu energiju u postizanje sporazuma sa Britanijom o napuštanju bloka, rekla je večeras nemački kancelar Angela Merkel u Frankfurtu, dodajući da nema garancija da će do toga i doći. "Ne želimo da se pregovori… »

Plenković: Cirkus u HDZ-u ne može proći

Blic 04.09.2018
Predsedništvo HDZ-a zasedalo je danas u Karlovcu, dan nakon izbacivanja Darka Milinovića iz te stranke, a lider stranke Andrej Plenković je posle sednice kazao da su raspravljene sve aktuelne političke teme, ponovivši da je vladajuća većina… »

Raste broj korisnika mobilnih telefona u Crnoj Gori

Blic 04.09.2018
U Crnoj Gori, sa oko 660.000 stanovnika, na kraju jula bilo je 1,14 miliona korisnika mobilne telefonije, 6,5 odsto više u odnosu na jun. Broj korisnika u julu odgovara penetraciji od 184,12 odsto, navedeno je u izveštaju Agencije za elektronske… »