Izvor: Benchmark arhiva vesti 19.09.2018

Predstavljen Tesla Smartphone 9.2, optimizovan spoj elegancije i moderne tehnologije

Benchmark 19.09.2018
Saopštenje za javnost Kompanija Comtrade predstavila je najnoviji model pametnog telefona, Tesla Smartphone 9.2. Ovaj uređaj u korak prati sve novitete koji su u proteklih godinu dana obeležili industriju mobilnih telefona. "Notch" (izrez) u ekranu –… »

CERN openlab i Comtrade produžili saradnju za rad na EOS sistemu

Benchmark 19.09.2018
Saopštenje za javnost CERN openlab je javno-privatno partnerstvo koje omogućava CERN-u, Evropskoj laboratoriji za fiziku elementarnih čestica, da sarađuje sa vodećim svetskim IKT kompanijama i istraživačkim organizacijama koje razvijaju IKT… »

Huawei ponovo nagoveštava četvrtasti modul kamera na Mate 20 telefonima (video)

Benchmark 19.09.2018
Huawei će narednog meseca u Londonu predstaviti Mate 20 i Mate 20 Pro telefone. Do sada smo imali priliku da vidimo neke procurele fotografije modela sa četvrtastim kamera modulom na poleđini, kompanija ga je nagovestila na zvaničnoj pozivnici i video… »

Xiaomi Mi 8 Pro i Mi 8 Lite ozvaničeni uz solidan hardver i pristupačne cene

Benchmark 19.09.2018
Xiaomi je danas proširio svoju Mi 8 familiju telefona, u koju su dodati modeli Mi 8 Pro i Mi 8 Lite. Model iz višeg segmenta, Mi 8 Pro, bi mogao postati internacionalna verzija Mi 8 Explorer uređaja. Stiže sa senzorom otiska prsta u ekranu, osetljivim… »

Stiže Google Home Hub: pametni zvučnik sa 7-inčnim ekranom

Benchmark 19.09.2018
Kada su telefoni u pitanju, već znamo šta možemo da očekujemo od kompanije Google 9. oktobra. Međutim, prethodne Google prezentacije su sugerisale da bismo mogli videti i neke druge proizvode, a ne samo telefone. Izgleda da ova godina neće biti… »

Test: Huawei Mate 20 Lite (Video)

Benchmark 19.09.2018
Huawei je priredio pravo malo iznenađenje odlučivši da tiho i bez mnogo pompe predstavi Mate 20 Lite. To iznenađenje je priredio u Berlinu, gde smo imali priliku da ga vidimo na IFA sajmu, ali i sada, rešivši da krene sa prodajom ovog sjajnog… »

Samsung bi mogao imati i četvrtu varijantu Galaxy S10 telefona

Benchmark 19.09.2018
Prema najnovijim informacijama, Samsung će objaviti četiri različita Galaxy S10 telefona naredne godine, ali bar jedan od njih neće biti dostupan globalno. Tri od ova četiri modela su interno poznati kao beyond 0, beyond 1 i beyond 2. Četvrti model… »

Pozivnica za prezentaciju sugeriše šta može kamera dolazećeg Xiaomi Mi 8 Lite telefona

Benchmark 19.09.2018
Novi Xiaomi Mi 8 telefon će biti predstavljen u Kini. Prvo, model se pojavio sa prevedenim imenom Mi 8 Youth, potom se očekivalo da bude predstavljen kao Mi 8X. Međutim, izgleda da je Xioami odlučio da telefon predstavi kao Mi 8 Lite, kako sugeriše… »

Poznati kapaciteti baterija za iPhone XS, XS Max i XR

Benchmark 19.09.2018
Tri najnovija iPhone modela - XS, XS Max i XR - su sada prošli sertifikaciju u Kini, a tom prilikom su otkriveni kapaciteti baterija uređaja. Ovo su informacije koje Apple nije podelio sa javnošću tokom svoje nedavne prezentacije. Za one koji su… »

Mozilla objavila Firefox Reality, pregledač kreiran za VR uređaje

Benchmark 19.09.2018
Firefox je jedan od najpopularnijih pregledača interneta, ali kompanija Mozilla uvek traži načina da se istakne. Najnoviji kompanijin projekat je Firefox Reality, novi browser koji je objavljen danas, a namenjen je platformama virtuelne realnosti, koje… »