Izvor: Politika arhiva vesti 19.09.2018

Li priredio svečanu večeru za Vučića i srpsku delegaciju

Politika 19.09.2018
TJENĐIN - Kineski premijer Li Kećijang priredio je svečanu večeru u Tjenđinu u čast srpske delegacije na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Na svečanoj večeri Vučić je sedeo pored Klausa Švaba, osnivača Svetskog ekonomskog foruma, a… »

Pentagon: Rusija i Kina najveća pretnja po sajber bezbednost

Politika 19.09.2018
VAŠINGTON - Pentagon je danas predstavio prvu zvaničnu strategiju za sajber bezbednost administracije američkog predsednika Donalda Trampa, u kojoj se navodi da su Kina i Rusija najveće pretnje po sajber bezbednost te zemlje. „Rusija je koristila… »

Jurić: Posle kampanje, potpisi za referendum

Politika 19.09.2018
„Ćutanje nije rešenje. Zaštitimo decu”, „160.000 nije dovoljno?” i „Koliko još dece treba da izgubimo da bi se promenio jedan zakon?” – poruke su i pitanja Fondacije „Tijane Jurić” na bilbordima u 20 gradova Srbije koja su, kaže… »

Izvršitelj samohranoj majci blokirao alimentaciju

Politika 19.09.2018
Zbog nepostojećeg duga za komunalije izvršitelj u Beogradu protivzakonito onemogućio korišćenje namenskog računa za izdržavanje dece. Jedna samohrana majka iz Beograda tri meseca nije mogla da podiže alimentaciju jer je njen račun blokirao… »

Uzgoj koke u Kolumbiji na istorijskom maksimumu

Politika 19.09.2018
BOGOTA - Uzgoj koke u Kolumbiji, vodećem svetskom proizvođaču kokaina, dostigao je rekordni nivo, saopštile su Ujedinjene nacije, dok država razmatra ponovno uvođenje vazdušnog prskanja herbicidima kako bi se biljka uništila, prenosi Tanjug. Koka… »

Pompeo: Kraj pregovora o denuklearizaciji Severne Koreje do 2021.

Politika 19.09.2018
VAŠINGTON - Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da će pregovori SAD i Severne Koreje o denuklearizaciji te zemlje biti završeni do januara 2021. godine. Pompeo je dodao da je pozvao severnokorejskog ministra spoljnih poslova Rija Jonga… »

Transportne firme protestnom vožnjom traže bolje uslove rada

Politika 19.09.2018
ČAČAK - Nekoliko desetina kamiona transportnih firmi iz Čačka, Kraljeva, Užica i Ivanjice organizovalo je protestnu vožnju u nameri da ukažu na probleme s kojima se susreću u radu, prenosi Tanjug. Predsednik Udruženja „MDT SISTEM” iz Kraljeva… »

Putin razgovarao s Merkelovom o Siriji i Ukrajini

Politika 19.09.2018
MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je danas telefonom s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel o rešavanju sukoba u Siriji i situaciji u Ukrajini, ali i o negativnim tendencijama na globalnom finansijskom tržištu. „Ruski predsednik je… »

Eksplodiralo trgovanje na Berzi, indeksi nastavili rast

Politika 19.09.2018
Na Beogradskoj berzi je danas ostvaren ukupan promet od gotovo 655,5 miliona dinara (5,5 miliona evra), koji se pre svega duguje trgovanju obveznicama Republike Srbije, dok je na tržištu akcija, kako javlja Tanjug, u fokusu bio Aerodrom „Nikola… »

Brač želi avio liniju sa Beogradom

Politika 19.09.2018
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić potvrdio je Tanjugu da je Brač zainteresovan da se tokom sezone otvori direktna avio linija između Beograda i ovog hrvatskog ostrva. Ljajić je rekao da je primio delegaciju Brača koja je kao… »