Izvor: Politika arhiva vesti 19.09.2018

Preminuo od povreda posle požara

Politika 19.09.2018
Novi Sad – Muškarac G. Š. (40), koji je zadobio teške opekotine u požaru u Novom Sadu, preminuo je u Kliničkom centru Vojvodine, potvrđeno je našem listu u KCV-u. On je, prema ranijim podacima, imao opekotine po većoj površini tela. Požar je… »

Hiljade Sirijaca se vraća kući posle dogovora Rusije i Turske

Politika 19.09.2018
DAMASK - Sirijski opozicioni aktivisti kažu da su se hiljade ljudi, koji su nedavno raseljeni zbog nasilja na severozapadu Sirije, vratili kući nakon što su Rusija i Truska postigle dogovor koji je sprečio vladinu ofanzivu na poslednje veliko… »

Čime se boriti protiv rijaliti programa

Politika 19.09.2018
Samo jakom i dobrom kulturnom ponudom moguće je boriti se protiv rijalitija, slažu se dekan Fakulteta za medije i komunikaciju profesor Nada Popović Perišić i direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac. Profesorka Popović Perišić kaže da je… »

Sever i Jug potpisali vojni sporazum: Prekid vojnih vežbi i Olimpijada na pomolu

Politika 19.09.2018
PJONGJANG – Lideri Južne i Severne Koreje Mun Džae-in i Kim Džong un postigli su drugog dana razgovora u Pjongjangu niz sporazuma uključujući obećanje Kima da će trajno zatavoriti glavni nuklearni kompleks Severa ako SAD preduzmu odgovarajuće… »

Uhapšeni osumnjičeni za paljenje automobila u Vranju

Politika 19.09.2018
Prema nezvaničnim informacijama, vlasniku zapaljenog automobila je demoliran i ugostiteljski objekat. Vranje - Policija je uhapsila je danas muškarca (23) iz Vranja i muškarca (35) iz okoline Trgovišta za koje se sumnja da su zapalili automobil u… »

Junajted grupi u Sloveniji naloženo da proda Sport klub

Politika 19.09.2018
LjUBLjANA - Slovenačka Agencija za zaštitu konkurencije (AVK) naložila je Junajted Grupi, vlasniku najvećeg kablovskog operatera u Sloveniji, Telemaha, da proda 13 sportskih programa iz svog segmenta Sport klub, zbog povrede pravila konkurencije. Kako… »

Avionom Vlade Srbije na hitno lečenje u inostranstvo

Politika 19.09.2018
Usaglašen je protokol kako bi najugroženija deca do stranih bolnica stigla za najviše za 24 sata, kažu u Ministarstvu zdravlja. Mali pacijenti kojima je potreban hitan transport na lečenje u inostrane centre moći će od sada da se prevezu avionima… »

Sećanje na članove EKV-a

Politika 19.09.2018
Sećanje na Milana Mladenovića i Margitu Stefanović, članove kultne jugoslovenske rok grupe „Ekatarina Velika”, upriličeno je u bašti kluba „Polet”. Organizatori programa su ovaj klub i Udruženje „Deca iz vode”. Oni su priredili i… »

Stefanović i Sojlu potpisali dokument u oblasti bezbednosti

Politika 19.09.2018
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović Srbije istakao je da odnosi između Srbije i Turske idu stalnom uzlaznom linijom. Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar unutrašnjih poslova Turske… »

Umetnički povezi knjiga

Politika 19.09.2018
Knjiga živi! I živeće! I to ne samo ona virtuelna, elektronska, već „starinska”, sastavljena od listova, kartona, drveta, konca, lepka, kože, platna, velura… Jer ne zaboravimo koliko vekova knjiga postoji. Koliko je na svetu u tim vekovima… »