Siniša Mali razgovarao sa delegacijom MMF-a o platama i penzijama

Beta 24.09.2018

Ministar finansija Siniša Mali razgovarao je danas sa Delegacijom Međunarodnog monternog fonda (MMF) o penzijama i platama u javnom sektoru i reformama Poreske uprave.

Ministarstvo finansija je saopštilo da je šef delegacije MMF-a u Srbiji Džejms Ruf razgovarao sa Malim i o paketu stimulativnih mera koji se odnosi na planirano smanjenje poreskih opterećenja na zarade, čija se implementacija očekuje od 2019. godine.

Tema razgovora bio je i status kapitalnih investicija u infrastrukturi i njihovom planiranom povećanju za 2019. godinu.

Misija MMF-a boravi u Beogradu povodom razmatranja rezultata sprovođenja novog programa makroekonomskih i strukturnih reformi, podržanog Instrumentom za kordinaciju politike, koji je Srbiji odobren 18. jula, na period od 30 meseci.

Srbija i misija MMF-a su nakon završenog trogodišnjeg aranžamana u julu ove godine ušli u novi nefinansijski aranžman koji ima savetodavnu ulogu i usmeren je na sprovođenje strukturnih reformi, za čije rezultate je planirano pet polugodišnjih razmatranja.

Delegacija MMF-a boraviće u Beogradu do 4. oktobra, a razgovori sa delegacijom Ministarstva finansija biće nastavljeni sutra.

(Beta, 09.24.2018)

Ključne reči

Komentari

Povezane vesti »

Ekonomija, najnovije vesti »