Izvor: B92/Politika arhiva vesti 24.09.2018

"Imam bojazan, Srbe mnogi smatraju remetilačkim faktorom"

B92 24.09.2018
Imam bojazan zbog svega što se nadvija nad ovim delom Evrope, Srbe mnogi smatraju remetilačkim faktorom, kaže predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić. Vučić je na sednici Glavnog odbora SNS govorio o stabilnosti u regionu, KiM, reformama… »

Brnabićeva u SAD: Priština ne doprinosi dijalogu

B92 24.09.2018
Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa senatorom Ronom Džonsonom, predsedavajućim Komiteta za nacionalnu bezbednost i Potkomiteta za Evropu Senata. Ona je rekla da će svoju posetu SAD i učešće u generalnoj debati na Generalnoj skupštini… »

Stefanović o objektu na Kopaoniku: Potpuno sam uveren...

B92 24.09.2018
MUP nije dobio prijavu da je nekom prećeno u vezi sa najavljenim rušenjem nelegalnog ugostiteljskog objekta na Pančićevom vrhu na Kopaoniku. To je rekao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Stefanović je novinarima u Beogradu rekao da… »

"Radi se na tome da se penzija približi prosečnoj plati"

B92 24.09.2018
Ministar za rad Zoran Ă�orđević izjavio je da vlada radi na približavanju penzija minimalnoj potrošačkoj korpi, odnosno prosečnoj plati u Srbiji. Na komentare opozicije da izmene i dopune Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju ne garantuju da… »

Vučić: Počastvovan sam...

B92 24.09.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je počastvovan što će imati priliku da razgovara sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. On je istakao i da očekuje da i ovaj sastanak ima veliki značaj za dalje učvršćivanje prijateljstva… »

Vulin: Vučić je državnik, tome sam bio svedok

B92 24.09.2018
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin kaže da je obesmišljavanje dijaloga u Briselu od strane Prištine posledica izbacivanja rešavanja pitanja KiM iz SB UN. On je istakao da je to pitanje prebačeno u nadležnost Evropske unije. "Problem je u tome… »

"Podaci o ličnosti građana Srbije biće zaštićeni kao u EU"

B92 24.09.2018
Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o zaštiti podataka o ličnosti kojim će, a svi lični podaci biti zaštićeni na jednak način kao i u državama članica EU. Vlada je u saopštenju nakon sednice navela se da se s ozbirom na sve češće… »

Selaković o tome čime je Vučić zadovoljan, a čime ne

B92 24.09.2018
Beograd -- Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je da od razgovora delegacije Srbije i Prištine u Njujorku ne očekuje ništa novo ni epohalno. On je ocenio to su razgovori koji teku. Selaković je za televiziju Prva rekao da… »

"Packa" za Prištinu: SAD su rekle, nećemo prihvatiti sve

B92 24.09.2018
Priština -- U intervjuu za Koha ditore, odlazeći ambasador SAD Greg Delavi u Prištini uputio jasnu poruku tamošnjim političarima: SAD neće prihvatiti bilo kakvo rešenje. Odlazeći ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Greg Delavi… »

"Novosti": Tri nova poglavlja u decembru?

B92 24.09.2018
Beograd -- Tri poglavlja u poregovorima o članstvu u Evropskoj uniji, Srbija bi mogla da otvori krajem ove godine, pišu "Novosti" u izdanju od ponedeljka. Prema pisanju lista, kako Uniji trenutno predsedava Austrija, kojoj je približavanje Zapadnog… »