Izvor: EurActiv arhiva vesti 24.09.2018

Joksimović: Borba protiv klimatskih promena je zajednička tema

EurActiv 24.09.2018
Tema za sve sagovornike, pa čak i za one koji se ni u čemu ne slažu, jeste borba protiv klimatskih promena i postizanje održivog razvoja, rekla je 24. septembra ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović. Ona je na skupu u okviru… »

EU tražila od Evropskog suda da zaštiti nezavisnost poljskog Vrhovnog suda

EurActiv 24.09.2018
Evropska unija 24. septembra se obratila Evropskom sudu pravde povodom spora oko reforme poljskog pravosudnog sistema. Evropska komisija je ocenila da "poljski Zakon o Vrhovnom sudu nije kompatibilan sa pravom EU jer podriva princip sudske nezavisnosti"… »

U Jugoistočnoj Evropi sve toplije

EurActiv 24.09.2018
Globalnim zagrevanjem najviše su pogođeni gradovi na severu Evrope, ali i na Pirinejskom poluostrvu i Balkanu, gde se borba protiv klimatskih promena odlaže za budućnost. Skoplje je među 20 evropskih gradova sa najvećim rastom temperature a Prizren… »

Evropska nedelja sporta prvi put u Srbiji

EurActiv 24.09.2018
Evropska nedelja sporta se prvi put održava u Srbiji u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i drugih partnera a uz podršku Evropske unije. Pod sloganom #BEACTIVE Evropska nedelja sporta će biti… »

Pitaj me bilo šta o EU

EurActiv 24.09.2018
Evropski pokret u Srbiji (EPuS) organizuje događaj Pitaj me bilo šta o EU sa pomoćnicom ministarke za evropske interacije Ksenijom Milenković, u utorak, 25. septembra, u 11.30 u EU info centru (Kralja Milana 7, Beograd). Učesnici debate će imati… »