Izvor: Politika arhiva vesti 24.09.2018

Siniša Mali i MMF kroje budžet za sledeću godinu

Politika 24.09.2018
Razgovaraće se i o reformi poreskog sistema, smanjenju doprinosa, a razmatraće se i povećanje neoporezivog dela zarade. Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), predvođena Džejmsom Rufom, stigla je u prvu kontrolu aranžmana iz predostrožnosti… »

Digitalni radnik mesečno zaradi manje od 1.000 dolara

Politika 24.09.2018
Samo osam odsto žena i 11 procenata muškaraca iz Srbije, koji se bave poslovima u oblasti razvoja softvera, zarađuje sedmično više od 1.000 dolara bruto, pokazala anketa Centra za istraživanje javnih politika. Digitalni radnik u Srbiji najčešće… »

Ima li današnja opozicija Đinđića i Koštunicu

Politika 24.09.2018
U odnosu na 2000. godinu, danas je druga situacija – Koštunica je bio opozicionar koji „je smeo da nas pogleda u oči”, a Zoran Đinđić je to umeo da prepozna i da prizna. „Ko uvek sme da vas pogleda u oči”, slogan je DOS-ovog kandidata… »

U Vranju počinje ispitivanje posledica NATO bombardovanja

Politika 24.09.2018
Predsednik Komisije za istragu posledica NATO bombardovanja Srbije Darko Laketić izjavio je juče da će ova komisija u narednih desetak dana otići u Vranje. On je gostujući na RTS-a kazao da će komisija u tom gradu prikupiti svedočenja lica koja su… »

Knjiga stihova Kejt Buš

Politika 24.09.2018
Posle 40 godina karijere prvi put će na jednom mestu biti objedinjene pesme britanske kantautorke u delu „Kako biti nevidljiva”. „Ružni snovi noću kažu mi da ću izgubiti bitku i ostaviti iza sebe moje Orkanske visove”. Upravo ovim stihovima… »

Gutereš na Trampovom skupu u UN: Problem droge alarmantan

Politika 24.09.2018
NjUJORK – Generalni sekretar UN Antonio Gutereš upozorio je danas da je problem droge alarmantan u celom svetu i da svake godine oko 450.000 ljudi umre od predoziranja ili zdravstvenih problema izazvanih narkoticima. Takođe, za oko 31 milion ljudi… »

Biciklom prešli 1.000 kilometara u čast Solunaca

Politika 24.09.2018
Nakon deset dana i oko 1.000 kilometara pređenih biciklom kako bi obeležili stogodišnjicu od proboja Solunskog fronta u Prvom svetskom ratu, pripadnici Udruženja „Prijatelji 72. Specijalne brigade” vratili su se u Beograd, završnu tačku maratona… »

Papa pohvalio Letonce jer su očuvali veru tokom okupacije

Politika 24.09.2018
Riga - Papa Franja je pohvalio danas Letonce jer su se suprotstavili sovjetskoj i nacističkoj okupaciji i očuvali hrišćansku veru. Trećeg dana svoje baltičke turneje, papa Franja je položio cveće na spomenik Letonskoj nezavisnosti u Rigi, javlja… »

Ustoličen novi episkop zahumsko-hercegovački Dimitrije

Politika 24.09.2018
U čin episkopa uveo ga je patrijarh srpski Irinej, a Svetu arhijerejsku liturgiju služilo više vladika Srpske pravoslavne crkve. TREBINjE - Novoizabrani episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije ustoličen je danas u Sabornom hramu Svetog… »

Rohani optužio američke „plaćenike” za napad u Ahvazu

Politika 24.09.2018
Predsednik SAD voljan da se sretne sa iranskim liderom tokom zasedanja UN u Njujorku, istakao šef američke diplomatije Majk Pompeo. Prema izveštajima agencija Teheran, Njujork – Predsednik Irana Hasan Rohani optužio je juče neimenovanu zemlju… »