Izvor: Politika/Politika arhiva vesti 24.09.2018

Bojim se onoga što se nadvija nad Balkanom

Politika 24.09.2018
Kongres SNS i izbor novog rukovodstva u 2019. godini. – Posle izbora u BiH izneću dokaze o mešanju pojedinih zapadnih država. Imam veliku bojazan od svega što se nadvilo nad ovaj deo Evrope, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodajući da… »

Brnabić sa senatorom Džonsonom: SAD su za nastavak dijaloga o Kosovu

Politika 24.09.2018
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, započela je posetu Njujorku sastankom sa senatorom Ronom Džonsonom, predsedavajućim Komiteta Senata Kongresa SAD za nacionalnu bezbednost i Potkomiteta za Evropu, saopštila je večeras Vlada u Beogradu. U… »

Stefanović o najpoznatijem nelegalnom objektu u Srbiji

Politika 24.09.2018
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da MUP nije dobio prijavu da je nekom prećeno u vezi sa najavljenim rušenjem nelegalnog ugostiteljskog objekta na Pančićevom vrhu na Kopaoniku. Stefanović je novinarima u Beogradu rekao da… »

Oštra polemika vlasti i opozicije o penzijama

Politika 24.09.2018
Ministar Zoran Đorđević rekao je da vlada ne daje sebi pravo za usklađivanje penzija, već to definiše Zakon o budžetu i budžetskom sistemu. Ko je kada i kako opljačkao penzionere, ko im je vraćao novac, gde su pare iz PIO fonda i kakva je… »

Sastanak sa Putinom za učvršćivanje prijateljstva

Politika 24.09.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je počastvovan što će imati priliku da razgovara sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i da očekuje da i ovaj sastanak ima veliki značaj za dalje učvršćivanje prijateljstva srpskog i ruskog… »

Vlada usvojila Predlog zakona o zaštiti podataka o ličnosti

Politika 24.09.2018
Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o zaštiti podataka o ličnosti, koji za cilj ima unapređenje međunarodne razmene podataka i zaštite podataka o ličnosti, kao i usklađivanja domaćeg zakonodavstva sa novim propisima EU u… »

Napadnuta supruga aktiviste SNS-a u Šapcu

Politika 24.09.2018
Dvojica muškaraca pod „fantomkama” u subotu uveče napali su Nadu Čolić u dvorištu porodične kuće, pet minuta nakon što je njen muž Mladen otišao da se vidi s jednim prijateljem. Šabac – Dvojica nepoznatih muškaraca, maskiranih… »

Ima li današnja opozicija Đinđića i Koštunicu

Politika 24.09.2018
U odnosu na 2000. godinu, danas je druga situacija – Koštunica je bio opozicionar koji „je smeo da nas pogleda u oči”, a Zoran Đinđić je to umeo da prepozna i da prizna. „Ko uvek sme da vas pogleda u oči”, slogan je DOS-ovog kandidata… »