Nauka & Tehnologija arhiva vesti 24.09.2018

Uskoro stiže Facebook pametni zvučnik

PC Press 24.09.2018
Facebook je najavio svoj novi uređaj Portal, koji bi trebalo da se pojavi tokom ove nedelje, te koji podseća na Echo Show kompanije Amazon. Naime, izvori navode da bi uređaj trebalo da se pojavi sa dve veličine ekrana, te da bi veća verzija trebalo… »

Nedeljni pregled kriptovaluta – treća nedelja septembra 2018.

PC Press 24.09.2018
Juče popodne, bitcoin je zabeležio neznatan rast od jedan posto što ga je skoro dovelo do nivo otpora od 6.800 dolara. Ostatak kripto-tržišta zabeležilo je velike dobitke jer su Electroneum i Stellar vodili tržište sa 70% i 20% dobitaka. Kako je… »

Pet trendova savremenog CRM-a

PC Press 24.09.2018
Najznačajnija vrednost bilo kog biznisa su klijenti, kupci, korisnici, potrošači, mušterije… Korišćenje CRM-a je dobar način da se oni, kako god se zvali, pronađu, pridobiju i zadrže. Customer Relationship Management – CRM (upravljanje… »

Kako Gugl pomaže Kini da kontroliše svoje građane: Neviđena bura i bes nakon što su procurili planovi o "Vilinom konjicu"

Blic 24.09.2018
Tehnološki džin “Gugl” napravio je prototip cenzurisanog pretraživača za Kinu koji izgleda da povezuje korisnikove pretrage za njihovim ličnim brojevima telefona, čime olakšava kineskoj vladi nadgledanje upita svojih građana. Projekt… »

Tviter: Direktne poruke korisnika špijunirane

Danas 24.09.2018
Kompanija Tviter je otkrila da su direktne poruke korisnika špijunirane preko godinu ipo dana. U obaveštenju je otkriveno i ko je čitao tuđe poruke i koliko je korisnika pogođeno ovim bezbednosnim skandalom. Da li ste i vi dobili poruku od Twittera… »

Nvidia RTX 2080 Ti – novi svetski rekorder u overklokovanju

PC Press 24.09.2018
Novi Geforce RTX 2080 Ti iz kompanije Nvidia spada među ekstremno moćne GPU jedinice, a poznati overkloker Kingpin je dokazao da se radi o moćnoj grafičkoj karti i kada je overklokovanje u pitanju. Naime, uz pomoć tečnog azota koji je poslužio za… »

Više snage, više prostora i još više sigurnosti stiže uskoro – Motorola One vas sprema za neočekivano

IT svet 24.09.2018
Novi Motorola One čini vas povezanim, dostupnim, bezbednim i spremnim za sve neočekivane momente života u kojima ćete želeti da se oslonite na svoj pametni telefon. Sa većom snagom baterije, neograničenim skladišnim prostorom za fotografije i… »

Veritas prikazao vrhunski sistem za zaštitu podataka sa značajno pojednostavljenim iskustvom korišćenja

IT svet 24.09.2018
Kompanija Veritas Technologies, svetski lider po tržišnom učešću u oblasti zaštite podataka preduzeća, danas je prikazao Veritas NetBackup 8.1.2 sa značajno unapređenim korisničkim okruženjem koje pojednostavljuje način na koji službenici iz… »

Održano medjunarodno takmičenje u programiranju za srednjoškolce i studente - Bubble Cup 11

IT svet 24.09.2018
Microsoft razvojni centar u Srbiji organizovao je danas finale 11. Bubble Cup takmičenja u programiranju, za studente i srednjoškolce. Više od 70 učesnika, podeljenih u 25 timova i dve divizije, takmičilo se u rešavanju algoritamskih zadataka. Tako… »

Kompanija Sony proširila liniju objektiva punog formata modelom 24mm F1.4 G Master Prime

IT svet 24.09.2018
Kompanija Sony je unapredila svoju vodeću liniju objektiva punog formata G Master serije predstavljanjem željno iščekivanog modela objektiva 24mm F1.4 Prime. Stručno osmišljen da omogući najbolje performanse klase u svim postavkama blende, novi… »