Arhiva » Vesti » Politika 27.09.2018

Medela kupila „Ravanicu” za 320.000 evra, ulaže milion

Politika četvrtak, 27. septembar 2018.

Akcionarsko društvo „Medela” i zvanično je postalo kupac fabrike konditorskih proizvoda „Ravanica” jer je u Ministarstvu privrede potpisan Ugovor o prodaji kapitala tog preduzeća.

Fabrika konditorskih proizvoda Ravanica iz Ćuprije prodata je Medeli iz Vrbasa za 320.000 evra, a Medela, čiji je suvlasnik kompanija Invej, obavezala se da će u opremu Ravanice investirati milion evra.

Na prodaju je bilo ponuđeno 100 odsto kapitala Ravanice po procenjenoj vrednosti od 261.000 evra.

Inače, najpoznatiji proizvod te fabrike je „bonžita” a u asortimanu ima više od 40 proizvoda, prenosi Tanjug.

Za učešće u postupku prodaje stiglo je pet prijava, a 7. septembra na četvrtoj sednici Komisije otvorene su ponude učesnika u postupku javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje kapitala.

Komisija je konstatovala da su sve ponude dostavljene u skladu sa Uredbom i Uputstvom za ponuđače i da su stvoreni uslovi za sprovođenje postupka javnog nadmetanja.

Kompanija Medela iz Vrbasa istakla je najvišu ponudu u iznosu od 320.000 evra, koja je predstavljala najvišu postignutu izlicitiranu cenu u postupku javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem.

Pre zaključenja ugovora o prodaji kapitala sa proglašenim kupcem, Ministarstvo privrede je pribavilo mišljenje od Ministarstva finansija - Uprave za sprečavanje pranja novca, o nepostojanju smetnji na strani kupca za zaključenje Ugovora, piše na sajtu Ministarstva privrede.


Objavljeno na sajtu politika.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

"Bonžita" u rukama Medele, biće velika ulaganja

B92 četvrtak, 27. septembar 2018.

Vrbaška Medela kupila Ravanicu za 320.000 evra

Dnevnik četvrtak, 27. septembar 2018.

Komentari

Ključne reči

Ćuprija Vrbas Invej

©2019 Netmark d.o.o.