Cumtobel u Nišu otvorio fabriku rasvete

Beta 28.09.2018

Austrijska kompanija "Cumtobel" (Zumtobel) danas je u Nišu otvorila fabriku za proizvodnju LED rasvete u kojoj je već radi 300 zaposlenih, a kada bude radila punim kapacitetom biće ih 1.100.

"Cumtobel" je u izgradnju fabrike od 40.000 kvadratnih metara uložio 30,6 miliona evra, a Vlada Srbije subvencije od osam miliona evra.

Svečanom otvaranju fabrike u Radnoj zoni "Vinogradarski institut", kod puta Niš-Niška Banja, prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je istakao da je pripema dolaska Cumtobela u Srbiju počela pre dve i po godine.

On je kazao da će fabrika u Nišu imati godišnji promet od 120 miliona evra, što će biti od velikog značaja za taj kraj i celu Srbiju.

Vučić je naveo da je u Srbiji 55 odsto ukupnih ovogodišnjih investicija u regionu i da su morale da budu donete teške mere da bi zemlja došla u tu situaciju da se skoro svakodnevno otvaraju nove fabrike.

"Sve to radimo da obezbedimo budućnost za decu, a moguće je da otvaramo nove fabrike jer su stabilne javne finansije", poručio je okupljenim građanima, kojih je bilo nekoliko hiljada.

Dodao je da i dalje nije zadovoljan jer "možemo više i bolje".

"Onaj ko radi teške stvari taj radi najbolje. U narednih nekoliko godina povećavaćemo plate i penzije da bi počeli da vraćamo ljude iz inostranstva", kazao je Vučić.

"Cumtobel" je jedna od vodećih kompanija po inovаtivnim rešenjimа zа rаsvetu i zаpošljаvа 7.000 ljudi u 14 proizvodnih pogonа nа četiri kontinentа.

(Beta, 09.28.2018)

Ključne reči

Komentari

Povezane vesti »

Ekonomija, najnovije vesti »