Izvor: B92/Politika arhiva vesti 20.10.2018

Vučić: Podrška Siju povodom demonstracija na Tajvanu

B92 20.10.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, povodom demonstracija za nezavisnost Tajvana, uputio poruku podrške predsedniku Narodne Republike Kine, Si Đinpingu. On je osudio zahteve demonstranata na Tajvanu, koji za cilj imaju narušavanje teritorijalne… »

"Da u dogovoru bude i nešto o SPC, Gazivodama, Trepči..."

B92 20.10.2018
Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer je rekao ali da će se i od Beograda i Prištine tražiti da preduzmu krupne i politički teške stvari. On je povodom pitanja da li bi sporazum Beograda i Prištine morao da znači i… »

Ministar: Beograd da prekine pregovore sa Prištinom ako...

B92 20.10.2018
Ministar i predsednik SNP Nenad Popović smatra da Beograd treba da prekine pregovore sa Prištinom ako ona ne odustane od procesa formiranja vojske. Popović je naveo da nakon poslednjih odluka kosovske skupštine o formiranju tzv. vojske Srbija treba da… »

"Taj potez se može posmatrati i kao poruka Srbiji..."

B92 20.10.2018
Iako je delovalo da su reakcije Beograda skromne, niz izjava i susreta pokazali su da Srbija ozbiljno tretira korak Prištine u pravcu formiranja vojske Kosova. Odluka kosovske skupštine da usvoji nekoliko zakona kojima se praktično otvara prostor za… »

"Čast je biti deo uspešnog tima koji vodi Srbiju"

B92 20.10.2018
Članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović posetila je mesne odbore SNS u Vranju. Ona je u razgovoru s članovima i aktivistima stranke poručila da je čast i zadovoljstvo biti deo uspešnog tima koji Srbiju vodi napred. Navodeći da stranka sutra… »

Zapaljena srpska kuća u selu kod Peći FOTO

B92 20.10.2018
Nepoznate osobe zapalile su kuću srpskih povratnika u selu Belo Polje kod Peći, u kojoj se u tom trenutku niko nije nalazio. U noći između četvrtka i petka oko pola dva zapaljena je kuća pokojnog Radomira Kostića, a u koju su nakon njegove smrti… »

Mediji: Uhapšen zamenik kosovskog ministra

B92 20.10.2018
Priština -- Policija Kosova privela je zamenika kosovskog ministra regionalnog razvoja Musa Cenu, javlja portal koha.net. Musa Cena je kadar Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja i osumnjičen je za primanje mita. Na čelu Ministarstva… »

Bura oko izbora – raspuštanje, Crnogorci i "ne-Crnogorci"

B92 20.10.2018
Crnogorska partija saopštila je da je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Srbije raspustilo Nacionalni savet crnogorske nacionalne manjine. "Iako je savet raspušten sa zakašnjenjem i samo dvadesetak dana pre redovnih izbora za nacionalne… »

"U svakom smislu podržavamo kosovsku državu"

B92 20.10.2018
Predsednik samoproglašene države Kosovo Hašim Tači je ocenio da Kosovo ima dobre i prijateljske odnose i stratešku saradnju s Turskom. On je istakao da je Turska jedan od najvernijih podržavalaca jačanja međunarodnog subjektiviteta Kosova… »