Izvor: RTV/Svet arhiva vesti 20.10.2018

Rijad: Kašogi ubijen na saudijskoj teritoriji

RTV 20.10.2018
RIJAD - Saudijski ministar pravde izjavio je danas da se slučaj novinara Džamala Kašogija, koji je ubijen u konzulatu te zemlje u Istanbulu, dogodio na suverenoj teritoriji Saudijske Arabije. On je rekao da će se tim slučajem baviti saudijski sudovi… »

Stotine hiljada ljudi u Londonu protestvovalo protiv Bregzita, hoće novi referendum

RTV 20.10.2018
LONDON - U centru Londona danas je održan protestni marš na kojem je više stotina hiljada ljudi, protivnika Bregzita pozvalo na ponovni referendum o istupanju Britanije iz Evropske unije. Prema procenama organizatora, na protestu je učestvovalo… »

Francuska prebacuje migrante u Italiju, italijanska policija od danas čuva granicu

RTV 20.10.2018
RIM - Italijanski ministar unutrašnjih poslova i vicepremijer Mateo Salvini objavio je da je, posle "još jedne u nizu zloupotrebe s one strane Alpa", misleći na odluke francuske policije da pređe granicu i ostavi imigrante u Italiji, odlučio da "od… »

Makedonski "eho" u grčkom ogledalu: Koliko grčkih poslanika će glasati za Prespanski sporazum

RTV 20.10.2018
ATINA - Samo tri dana posle ostavke ministra spoljniih poslova Nikosa Kocijasa i upozorenja premijera Aleksisa Ciprasa da neće tolerisati neslaganja u vezi s pitanjima od nacionalnog interesa, na pomolu su novi sukobi u grčkoj vladi, piše grčki… »

Španija: Migranti pokušali da pobegnu iz centra

RTV 20.10.2018
MADRID - Velika grupa migranata pokušala je danas da pobegne iz pritvornog centra u Madridu u kojem čekaju deportaciju, pri čemu je povređeno 10 policajaca i jedan migrant, saopštila je španska policija. Grupa od oko 80 migranata alžirskog porekla… »

Kabul:Bombaš samoubica ubio 15 osoba na biračkom mestu

RTV 20.10.2018
KABUL - Bombaš samoubica razneo se danas u glavnom gradu Avganistana i tom prilikom ubio 10 civila i pet policajaca pred samo zatvaranje biračkog mesta na parlamentarnim izborima u toj zemlji. Za sada niko nije preuzeo odgovornost za taj napad, a to je… »

Bolton danas ide u Moskvu, sastaje se s Lavrovom i Petruševim

RTV 20.10.2018
VAŠINGTON - Savetnik za nacionalnu bezbednost SAD Džon Bolton posetiće Moskvu kako bi nastavio razgovore koji su započeli na sastanku ruskog predsednika Vladimira Putina i američkog predsednika Donalda Trampa održanom 16. jula. "Idem sutra za Moskvu… »

SAD podržavaju Ukrajinsku pravoslavnu zajednicu

RTV 20.10.2018
VAŠINGTON - SAD snažno podržavaju verske slobode i slobodu članova verskih grupa, uključujući Ukrajinsku pravoslavnu zajednicu, smatrajući da treba da upravljaju verom prema svojim uverenjima, bez spoljašnjeg mešanja, izjavio je danas američki… »