Politika arhiva vesti 20.10.2018

Kineski i ruski uticaj na Balkanu razlikuju se po motivima

Večernje novosti 19.10.2018
Uticaj Pekinga na Balkanu sve je veći ali ga ne treba upoređivati sa ruskim uticajem od koga se razlikuje i po motivima i po oruđima koja se koriste za njegovo širenje, smatra Matej Šimalčik. Uticaj Pekinga na Balkanu sve je veći ali ga ne treba… »

SZS: Moramo da smenimo Vučića da ne rasproda Srbiju

Danas 19.10.2018
Lideri Saveza za Srbiju u Nišu Čelnici Saveza za Srbiju poručili su danas na tribini na otvorenom u Nišu da ovaj opozicioni blok zajedno sa građanima mora pod hitno da smeni vlast Aleksandra Vučića kako bi sprečili potpuno propadanje i rasprodaju… »

Savez za Srbiju održao skup u Nišu: Opozicija neće obrukati narod

Blic 19.10.2018
Savez za Srbiju održao je večeras skup u Nišu, a zatim su lideri opozicionih stranaka zajedno sa više stotina građana krenuli gradom u protestnu šetnju. Okupljena opozicija kaže da oni nisu savez koji kritikuje već nude rešenje, i dodaju ako je… »

SAD će nastaviti da podržava BSK

Večernje novosti 19.10.2018
Ambasada SAD u Prištini saopštila je da će nastaviti da podržavaju Bezbednosne snage Kosova i nakon usvajanja u prvom čitanju tri zakona koji se odnose na BSK i zahtevaju "disciplinovan i transparentan proces transformacije" Ambasada SAD u Prištini… »

Otkrivamo: Stefanović i Vučević od Vučića traže hitne izbore

Blic 19.10.2018
Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić razgovarao je preksinoć sa funkcionerima naprednjaka Nebojšom Stefanovićem i Milošem Vučevićem o vanrednim izborima, saznaje "Blic". Vučić je juče izjavio da je "tačno da je sinoć imao sastanak sa… »

Haradinaj: Kosovo deo globalne koalicije u borbi protiv terorizma

Večernje novosti 19.10.2018
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je da je Kosovo deo globalne koalicije u borbi protiv terorizma, nasilnog ekstremizma i radikalizma, koju predvode SAD, saopšteno je iz Vlade Kosova. Premijer Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je danas da je Kosovo… »

Krasnići: Pitanje korekcije granica vređa inteligenciju

Danas 19.10.2018
„Prošlost, sadašnjost i budućnost: Dijalog između Kosova i Srbije i lekcije koje treba da obnovi kosovsko rukovodstvo“, bila je tema okruglog stola koji je organizovala Grupa za pravne i političke studije. Prema mišljenju bivšeg kosovskog… »