Arhiva » Vesti » B92 24.10.2018

"Kako BG gondola 11x skuplja?"; "Pokupovao zastarelu opremu"

Beograd -- Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović kritikovala je predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića.

B92 sreda, 24. oktobar 2018.  |  Beta, Tanjug
B92: "Kako BG gondola 11x skuplja?"; "Pokupovao zastarelu opremu"

Mihajlovićeva je u Skupštini Srbije kazala da je Stamatović sam sebi dao razna ovlašćenja i omogućio nelegalnu gradnju.

"On nije samo predsednik opštine već je sebe ovlastio i kao načelnika. Sve što može da potpisuje i da daje, on je davao. Nabavio je pre pet godina zastarelu opremu za gondolu (na Zlatiboru) od firme koja je bankrotirala i koja više ne postoji. Sve je to Stamatović, a sa njim i (Boško) Obradović i (Vuk) Jeremić i (Dragan) Đilas, jer su oni suštinski svi zajedno", rekla je ona.

Mihajlovićeva je podsetila da je prijava protiv Stamatovića i jedne grupe ljudi predata Tužilaštvu za organizovani kriminal i dodala da veruje da će se istraživanje tim povodom nastaviti i da će oni biti tamo gde im je i mesto - u zatvoru.

Stamatović je juče upitao kako je moguće da je utvrđeno da će "Beogradska gondola" - najavljena žičara dužine jednog kilometra, koštati 1,8 milijardi dinara, iako još ne postoji ni idejni projekat za njenu izgradnju, a do sada je izdata samo lokacijska dozvola, koja i nije osnov za građevinsku dozvolu.

U pisanoj izjavi, Stamatović je rekao da to svakako nije primer uređenog sistema, već najbolja ilustracija nepoštovanja zakona i malverzacija vlasti.

Stamatović je rekao da je "gondola" - žičara s kabinama koja se gradi na Zlatiboru 11 puta jeftinija od najavljene u Beogradu - od Parka Ušće preko Save do Kalemegdana, i da se zlatiborska gradi u skladu sa zakonom, uz poštovanje svih procedura i odluka, bez ikakve državne pomoći.


Objavljeno na sajtu b92.net »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2019 Netmark d.o.o.