Vesti » Beta 09.11.2018

Mirović: Naslovna strana Danasa vulgarna, primitivna i ponižavajuća

Beta petak, 9. novembar 2018.
Beta
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović ocenio je danas da je "vulgarna, primitivna i ponižavajuća" naslovna strana današnjeg izdanja beogradskog lista "Danas".

Na naslovnoj strani lista je karikatura Predraga Koraksića - Koraksa na kojoj lider nemačkih nacista Adolf Hitler i ministar njegove propagande Jozef Gebels drže u naručju poslanike Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Martinovića i Vladimira Orlića.

Mirović je sa zvanične imejl adrese Pokrajinske vlade uputio medijima izjavu u kojoj piše da je uredništvo lista "Danas" pokazalo "vulgaran i primitivan odnos" prema svojim čitaocima i celokupnoj javnosti.

"Medijske slobode ne mogu ići dotle da najvećeg zločinca u istoriji čovečanstva, Adolfa Hitlera, čak ni u karikaturi, upoređuju bilo gde i s bilo kim, pa ni s predsednikom Srbije i njegovim saradnicima koji su izabrani na slobodnim, demokratskim izborima", napisao je Mirović.

Dodao je da je naslovna strana "Danasa" posebno uvredljiva za žrtve Drugog svetskog rata i njihove potomke, među kojima su i građani Srbije.

"Posebno je zapanjujuća činjenica da je karikatura objavljena na Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma. Najmanje šta očekujemo od uredništva lista 'Danas', jeste izvinjenje za ovaj sraman čin", dodao je Mirović.

Šef poslaničke grupe SNS-a Aleksandar Martinović je u utorak, 6. novembra, u Skupštini Srbije optužio dnevni list Danas da vodi "harangu protiv SNS i nedužnih ljudi", koja je "nezabeležena još od vremena Gebelsa i Adolfa Hitlera", a njegov zamenik Vladimir Orlić je taj dnevni list nazvao "Danasoid", a za novinare tog lista rekao da su "sramota za srpsko novinarstvo".

(Beta, 09.11.2018)Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Srpska napredna stranka SNS

©2018 Netmark d.o.o.