Izvor: iKragujevac arhiva vesti 13.11.2018

Danas toplo, a večeras pad temperature

iKragujevac 13.11.2018
U Srbiji danas jutro vedro i hladno, u dolinama i kotlinama i maglovito, a ponegde i sa slabim mrazom. Tokom dana očekuje se sunčano i veoma toplo za ovo doba godine. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, u košavskom području jak. U Kragujevcu… »

''Talenat nema cenu'' - Besplatni fudbalski treninzi za 150 mališana u Kragujevcu

iKragujevac 13.11.2018
KRAGUJEVAC: U projekat ''Talenat nema cenu'' uključeno je oko 150 dečaka i devojčica iz socijalno ugroženih porodica, a njihovom fudbalskom treningu danas je prisustvovala ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić… »

JKP Šumadija spremna za prve padavine

iKragujevac 13.11.2018
JKP Šumadija spremna je za predstojeću zimsku sezonu, koja zvanično počinje 15. novembra, rečeno je danas na smotri mehanizacije, transportnih sredstava i ljudstva Zimske službe u Kragujevcu. Pripreme za zimsko održavanje puteva i ulica su u samoj… »

Ambasador EU Sem Fabrici u poseti Kragujevcu

iKragujevac 13.11.2018
Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji, ambasador Sem Fabrici će 14. novembra 2018. godine u Kragujevcu u 12:30 u Hotelu Kragujevac, uručiti odluke o finansiranju projekata koji će doprineti poboljšanju poslovnog okruženja u 34 lokalne… »

KC Kragujevac postaje regionalni centar za operacije kičme: Ušteda za državu i do 100 hiljada evra

iKragujevac 13.11.2018
Dr Vlajović je vođa projekta po kome Klinički centar Kragujevac postaje regionalni centar za operaciju kičme. Najčuveniji svetski spinalni hirurzi kod nas operišu decu sa teškim deformitetama kičme koje su se do sada radile u inostranstvu. Ušteda… »

Dnevni horoskop za 13. Novembar: Ovan oseća prazninu, Devici se otvara mogućnost za novu ljubavnu vezu

iKragujevac 13.11.2018
Šta vam zvezde predviđaju za danas, saznajte u dnevnom horoskopu. OVAN POSAO: Naglašena je kod nervoza i neka nesigurnost kod vas, moguće je da ne umete adekvatno da se postavite na poslu. LJUBAV: Emotivno niste zadovoljni, osećate se nekako prazno… »

Podsticaji za gajenje buše - Odgaja ih jedna porodica nadomak Kragujevca

iKragujevac 13.11.2018
Intenzivna proizvodnja i gajenje visokoproduktivnih rasa krava odavno je sa našeg područja potisnula bušu – autohtono balkansko goveče. Nekada gajeno u gotovo celoj zemlji, a sada je broj sveden na oko hiljadu priplodnih grla. Da bi sprečila… »

Važno: Više neće biti nikakve šanse da se izvučete ako ste prekoračili brzinu na auto-putu ili ako niste platili putarinu

iKragujevac 13.11.2018
Čak 56 kamera biće postavljeno na auto-putu Beograd-Niš kako bi se stalo na put vozačima koji voze prebrzo, kažnjavaće se i oni koji izbegavaju plaćanje putarine na naplatnim rampama i isključuju se sa auto-puta na "divljim izlazima". Međutim… »

Najava izložbe slika Kasije Milenković

iKragujevac 13.11.2018
Kragujevac - U Malom likovnom salonu Narodnog muzeja organizovana je izložba slika - ulje na platnu Kasije Milenković. Izložba će trajati od 15. novembra do 12. decembra. Izložba se otvara u 19 sati. Okviri apstraktnog sa prisutnom geometrijom u… »

Smrt tragično preminule Sofije (15) okupila na stotine ljudi na protestnom skupu

iKragujevac 13.11.2018
ARANĐELOVAC - U gradu pod Bukuljom juče je održan protestni skup Udruženja "Sveti Sava" protiv narkodilera u ovom gradu. Veliki broj građana se, posle okupljanja u parku kretao ka zgradi opštine kroz glavnu centralnu ulicu. U Aranđelovcu se okupilo… »