Izvor: EurActiv arhiva vesti 23.11.2018

Evropska investiciona banka ulaže u vodni saobraćaj Srbije

EurActiv 23.11.2018
Vlade Srbije i Evropska investiciona banka potpisali su ugovor o ulaganju u rečnu transportnu infrastrukturu, vredan 100 miliona evra. Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović koja je prisustvovala potpisivanju, rekla… »

CEP: Poverenik postavlja standarde, ali Vlada i dalje netransparentna

EurActiv 23.11.2018
Ove nedelje je u Briselu predstavljen PAR Monitor, sveobuhvatni izveštaj o reformi javne uprave na Zapadnom Balkanu, koji je pripremila regionalna Think for Europe mreža (TEN), predvođena Centrom za evropske politike iz Beograda. Izveštaj je izrađen… »

Predstavljena knjiga EU pojmovnik za bolje razumevanje EU i evrointegracija

EurActiv 23.11.2018
U Rektoratu Univerziteta u Beogradu 23. novembra je predstavljena nova knjiga "EU Pojmovnik", prva publikacija te vrste na sprskom jeziku koja omogućava bolje razumevanje institucija, politika i trendova EU. Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici… »

Španija preti da će minirati Bregzit zbog Gibraltara

EurActiv 23.11.2018
Jedan naizgled mali problem ispostavio se proteklih dana kao velika prepreka na putu ka konačnom dogovoru Brisela i Londona o Bregzitu. Reč je o Gibraltaru - maloj britanskoj teritoriji na krajnjem jugu Iberijskog poluotoka. Iako se sa pravom smatralo… »

Građani protiv izgradnje malih hidrocentrala na Staroj planini

EurActiv 23.11.2018
Grupa građana "Odbranimo reke Stare planine" zatražila je od Vlade Srbije da se ograniči izgradnja malih hidroelektrana (MHE). Aktivisti tog pokreta su na konferenciji za novinare u Beogradu govorili o trenutnim problemima u selu Rakita, gde se gradi… »

LAP za jači integritet

EurActiv 23.11.2018
Agencija za borbu protiv korupcije organizuje konferenciju za novinare povodom početka kampanje za podizanje svesti građana o usvajanju i sprovođenju lokalnih antikorupcijskih planova "LAP za jači integritet", u ponedeljak, 26. novembra, u 12.00 u… »

Crnogorska vlada najavila ekonomsko državljanstvo od 1. januara

EurActiv 23.11.2018
Program za sticanje crnogorskog državljanstva preko investicija trajaće tri godine, počev od 1. januara 2019, i u tom periodu može se prihvatiti najviše 2.000 zahteva, odlučila je vlada u Podgorici. U vladi smatraju da će davanjem ekonomskog… »