Izvor: Benchmark arhiva vesti 16.12.2018

Microsoft: Windows 10 ne prati aktivnosti korisnika bez dozvole

Benchmark 16.12.2018
Ranije ove nedelje, pojavile su se informacije da Windows 10 učitava podatke iz istorije aktivnosti i prebacuje ih Microsoftu, čak i kada je ova opcija isključena u podešavanjima. Ova vest je naravno unela nemir i zabrinutost za privatnost podataka u… »

WhatsApp omogućio picture-in-picture mod svim Android korisnicima

Benchmark 16.12.2018
Prvi signali da je WhatsApp ozbiljan kada je u pitanju implementacija picture-in-picture moda u Android telefone pojavili su se pre oko dva meseca, kada je objavljena beta verzija Android aplikacije sa pomenutom funkcijom. Iako su iPhone korisnici imali… »

YouTube uklonio 1,6 miliona kanala tokom trećeg tromesečja

Benchmark 16.12.2018
S obzirom na to da skoro svako može da kreira YouTube kanal uz pomoć nekoliko klikova, ne iznenađuje podatak što su mnogi iskoristili ovo za kreiranje spam kanala koji su ispunjeni lažnim, neželjenim ili pogrešnim sadržajem. Srećom YouTube je… »

Stardew Valley kreator radi na dodatnom sadržaju i novoj igri

Benchmark 16.12.2018
U blog objavi i preko nekoliko tvitova, samostalni developer Eric Barone je najavio planove za 2019. godinu, koji sugerišu proširenje sadržaja u popularnoj indie igri Stardew Valley, kao i rad na novom naslovu. Barone je nedavno napustio Chucklefish i… »

Asus ROG imenovan najboljim brendom gejming monitora četvrtu godinu uzastopno

Benchmark 16.12.2018
Asus i kompanijin Republic of Gamers brend su ostvarili impresivne rezultate na tržištu displeja od 2015. godine, a ovo je potvrđeno titulom globalnog lidera u prodaji četvrtu godinu uzastopno. Nezavisni istraživači iz TrendForce-ovog WitsView-a su… »

Fotografije zaštitnih kućišta ukazuju na Google Pixel 3 Lite dizajn

Benchmark 16.12.2018
Nakon što je tokom novembra bilo dosta procurelih informacija o Google Pixel 3 Lite telefonu, glasine o uređaju su postale ređe. Međutim, zajdnica dojavljivača i dalje je saglasna da postoji bar jedan, a možda čak i dva Pixel Lite modela koji su u… »