Vukomanović: Vučić nije sposoban da izađe na demokratske izbore

Beta 20.12.2018

Narodna poslanica i predsednica Foruma žena Narodne stranke Dijana Vukomanović izjavila je da je vlast zatečena brojem učesnika protesta pa pokušava da ga umanji pokazujući "strah i očaj" i pozvala  građane na novi protest u subotu, 22. decembra.

"Krenula je reka ljudi koji više neće da trpe da ih vlast ponižava. Narod je taj koji mora da se bori za bolji život, a ne samo političari", rekla je Vukomanović, gostujući na televiziji Naša, prenela je danas Narodna stranka.

Ona je istakla da predsednik Vučić ne vodi politiku u interesu građana Srbije, već lično u svom.

"Država Srbija nije Aleksandar Vučić. Opsesivna kontrola medija, kao i upotreba policije u političke svrhe govori da režim nije sposoban da sačuva demokratiju niti izađe na demokratske izbore. To nisu koreni naše slobodarske tradicije", rekla je Vukomanović.

Ona je naglasila da opozicija neće učestvovati na izborima ako se ne prihvate njihovi zahtevi da oni budu fer i pošteni.

Prema njenim rečima, jedini razlog zašto je kosovski predsednik Hašim Tači pomenuo predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija "bio je na molbu Vučića, njegovog koalicionog partnera".

(Beta, 12.20.2018)

Ključne reči

Komentari

Povezane vesti »

Politika, najnovije vesti »