Izvor: B92/Balkan arhiva vesti 24.01.2019

Bura u BiH: "Inicijativa SDA udar na Ustav i Dejton" VIDEO

B92 24.01.2019
Predstavnici svih političkih parlamentarnih stranaka u RS potpisali su zajedničku izjavu. Oni su potpisali izjavu u kojoj su upozorili da će Narodna skupština RS doneti odluku o budućem statusu RS, ako Ustavni sud BiH prihvati moguću apelaciju… »

Tražena Interpolova poternica za Kneževićem

B92 24.01.2019
Podgorica -- Interpol Podgorica, po naredbi Višeg suda, poslao zahtev evropskoj centrali u Lionu za raspisivanje međunarodne poternice za biznismenom Duškom Kneževićem. Protiv odbeglog Kneževića je pokrenuta istraga zbog sumnje da je bio na čelu… »

Pretres migranata, pronađeni noževi, šipke, oklagije

B92 24.01.2019
Policija Unsko-sanskog kantona izvršila je pretres kompleksa Bira u Bihaću koji koriste migranti. Migranti u centru imali noževe, oklagije, metalne šipke Pretres je izvršen nakon što je zableženo više tuča u kojima su korišćeni razni predmeti… »

Haos zbog snega i u Hrvatskoj i BiH

B92 24.01.2019
Zagreb, Sarajevo -- U svim zemljama region su zimske temperature uobičajene za ovo doba godine, a sneg koji pada i vetar otežavaju saobraćaj na putevima Hrvatske i BiH. Zimski uslovi širom kopnenog dela Hrvatske, na istoku te zemlje i planinskim… »

Makedonija i Grčka: Da li se 27 godina duga svađa oko imena uskoro završava

B92 24.01.2019
Neslaganje oko naziva Makedonija između Atine i Skoplja traje od 1991. godine. Sve oči uprte su u grčki parlament od koga se očekuje da glasanjem o ratifikaciji sporzuma sa Makedonijom odobri promenu naziva severnog suseda. Ukoliko se poslanici u… »

U 82. postaje maneken: "Našminkali bismo se i otišli na glavna mesta"

B92 24.01.2019
Taljat Selmani Toni, 82-godišnjak koji je postao internet-zvezda zbog video-snimka u kojem objašnjava kako grip ne postoji, još jednom je dokazao da je trenutno najtraženija osoba u Hrvatskoj. Nakon što je Jutarnji list objavio njegovu priču, brojni… »

Penava uklonio snimak srpskih đaka

B92 24.01.2019
Zagreb -- Sa službenih stranica Grada Vukovara uklonjen je snimak učenika vukovarske Tehničke škole srpske nacionalnosti. Na snimku se vide da oni sede tokom izvođenja hrvatske himne na jednom sportskom događaju prošle godine. Vukovarski… »

Duško Marković otkazao odlazak u Davos

B92 24.01.2019
Podgorica -- Crnogorski premijer Duško Marković, zbog, kako se navodi, nepredviđenih okolnosti, otkazao je učešće na godišnjem Svetskom ekonomskom forumu u Davosu. To je saopštila Vlada Crne Gore. Portal CdM je, uz saopštenje vlade o otkazivanju… »

HR: Dve osobe umrle od gripa, mnogi u teškom stanju

B92 24.01.2019
Zagreb -- Dve osobe preminule su u sredu u zagrebačkoj bolnici od posledica gripa, potvrdila je direktorka Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu. Direktorka Alemka Markotić je rekla da je dvoje ljudi preminulo od posledica teškog… »