Izvor: B92/Društvo arhiva vesti 24.01.2019

Meteorolozi odgovaraju: Prognoza se ostvarila

B92 24.01.2019
Beograd -- Meteorolog RHMZ Nedeljko Todorović izjavio je da se njihova prognoza data za današnji dan za Srbiju, uključujući Beograd, ostvarila prema očekivanju. On međutim, nije želeo da komentariše izjavu gradonačelnika Beograda Zorana… »

Oprez zbog novih padavina tokom noći

B92 24.01.2019
Sneg koji večeras otežava saobraćaj na području zapadne, jugozapadne i istočne Srbije, proširiće se u toku noći i na ostale delove zemlje, saopštio je AMSS. Snega na putevima u nižim predelima ima do pet centimetara, a na planinama i do 10… »

RHMZ ponovo upozorava

B92 24.01.2019
RHMZ izdao je upozorenje da se danas rano ujutru na jugoistoku, istoku i u Banatu ponegde očekuje kiša koja će se lediti na tlu. Izdato je upozorenje i da će novih snežnih padavina biti sve do subote pre podne. Danas se u vecini mesta ocekuje novih… »

Deo profesora pravnih fakulteta dao podršku protestima

B92 24.01.2019
Beograd -- Dvadeset nastavnika i saradnika Pravnog fakulteta Univerziteta Union saopštilo je da se pridružuje kolegama sa Filozofskog fakulteta i FPN u podršci protestima. Oni su u saopštenju napisali da su uvereni kako su "sve ideje i vrednosti za… »

Sudar dva autobusa u Novom Sadu: 10 putnika povređeno

B92 24.01.2019
Novi Sad -- U sudaru dva autobusa javnog gradskog prevoza u Novom sadu, jutros oko 9 sati u Bulevaru Jovana Dučića, povređeno deset putnika, od kojih osmoro lakše. Kako pišu "Večernje novosti", sve povređene na licu mesta pregledala je i zbrinula… »

Ukinuta obaveza kablovskih operatora da prenose Prvu, O2

B92 24.01.2019
Odlukom REM-a ukinuta je obaveza kablovskih operatora da prenose programe televizija sa nacionalnom frekvencijom - Prva, O2, Hepi i Pink. Kako REM navodi, ova obaveza je ukinuta zbog "negativnog efekta na tržišni položaj pojedinih učesnika i uopšte… »

"Ja ne mogu da izlečim bolesne"; "Oduzeli ste mi brata"

B92 24.01.2019
Beograd -- Burna diskusija obeležila je gostovanje na TV Prva Miroljuba Petrovića i sestre preminulog Slavča Petrova, koji je umro iako je lečen po programu Petrovića. Porodica Slavča Petrova tvrdi da im je Miroljub Petrović rekao da ni slučajno… »

"Lud je ko se ne plaši, ovo je živa bomba u selu" VIDEO

B92 24.01.2019
Evakuacija stanovništva sela Jasenovik kod Niša zbog uklanjanja prevrnutih železničkih cisterni sa amonijakom biće obavljena u petak i subotu od 7 do 17h. To je naredio Štab za vanredne situacije grada Niša. U naredbi koju je kasno po podne doneo… »

Tužbe protiv SPC za pedofiliju u sudu u Londonu VIDEO

B92 24.01.2019
Visoki sud u Londonu primio je polovinom januara šest tužbi protiv Srpske pravoslavne crkve zbog pedofilije. To je za istoričara Aleksandra Rakovića vrlo čudno, posebno zbog toga što Eparhija SPC u Velikoj Britaniji nema nikave veze sa slučajevima… »

Obradović: Državni organi ispituju Dveri, represija

B92 24.01.2019
Beograd -- Lider srpskog pokreta Dveri Boško Obradović rekao da vlast pokušava da zaustavi rad te političke organizacije, kontrolom finansija, odnosno poslovanja pokreta. Obradović je novinarima u Skupštini Srbije naveo da nekoliko državnih… »