Izvor: B92/Politika arhiva vesti 24.01.2019

Kažnjeni poslanici: Po 15.000 za Božovića i Obradovića

B92 24.01.2019
Beograd -- Sednica Administrativnog odbora na kojoj su kažnjeni poslanici prošla je bez polemike, jer članovi opozicije, osim Aleksandre Jerkov (DS), nisu prisustvovali. Kažnjeni su poslanici Balša Božović (DS), Boško Obradović (Dveri), Sanda… »

Priština izdala nalog za hapšenje Milana Radoičića

B92 24.01.2019
Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje potpredsednika stranke kosovskih Srba Srpska lista Milana Radoičića, preneo je RTS. RTS je to preneo pozivajući se na prištinske medije. RTS navodi da je nalog za njegovo hapšenje izdat zbog sumnje… »

"Srbija podeljena – mi i oni, izdajice, plaćenici"

B92 24.01.2019
Beograd -- Predsednik SANU Vladimir Kostić ocenio je da je Srbija podeljeno društvo po mnogim linijama. Kako je rekao, netrpeljivost i agresija bi, ako se ventil društvene komunikacije ubrzo ne uspostavi, moglo prerasti u međusobni obračun. Kostić… »

Erdogan u junu dolazi u Srbiju

B92 24.01.2019
Beograd -- Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan trebalo bi u junu da poseti Srbiju, izjavio je danas turski ambasador Tanžu Bilgič. On je sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem razgovarao o otvaranju turske škole u Beogradu. Šarčević je na… »

"Takse uvedene jer su Srbi Albance trovali hranom"

B92 24.01.2019
Priština -- Član Alijanse za budućnost Kosova Beke Beriša optužio je Beograd da je prehrambenim proizvodima trovala Albance na kosovskoj teritoriji. Kako je rekao, to je, između ostalog, jedan od razloga za uvođenje takse na srpsku robu. Beriša… »

Vučić o inicijativi SDA: Nije ni dobar, ni odgovoran potez

B92 24.01.2019
Najavljena inicijativa SDA da se ukine ime Republike Srpske nije ni dobar, ni odgovoran potez. To je poručio iz Davosa predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da je već razgovarao o tome sa Miloradom Dodikom. "Ne želim da se mešam u unutrašnje… »

"Takse će ukinuti, Haradinaj traži način da se ne obruka"

B92 24.01.2019
Beograd -- Predsednik Odbora za KiM Skupštine Srbije Milovan Drecun smatra da će takse na KiM na robu iz centralne Srbije biti ukinute. On ocenjuje da premijer privremenih insititucija u Prištini Ramuš Haradinaj sada pokušava da postupi u skladu sa… »

Siniša Mali na čelu Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije

B92 24.01.2019
Vlada odlučila je da se formira Koordinaciono telo za suzbijanje sive ekonomije, čiji je cilj usklađivanje rada organa drzavne uprave. Plan je i usmeravanje aktivnosti koje se odnose na pripremu, reviziju i implementaciju Nacionalnog programa za… »

Tanasković: Male šanse za Kosovo u Unesko

B92 24.01.2019
Beograd -- Izgledi Kosova za prijem u Unesko u ovom trenutku bili bi manji nego 2017. kada su u poslednji čas povukli svoj zahtev, kaže bivši ambasador Srbije pri Unesku. Kosovo nije 2015. godine prošlo na Generalnoj skupštini Uneska, a 2017. nije… »

Metoda čišćenja Mari Kondo ima poklonike i u Srbiji

B92 24.01.2019
U slučaju da ste razvrstali stvari koje posedujete u skladu sa savetima japanskog gurua za čišćenje Mari Kondo, evo šta možete da uradite s nepotrebnom garderobom. Reklame su nas učile da kupujemo nove i moderne stvari, ali odjednom se trend… »