Izvor: B92/Nauka & Tehnologija arhiva vesti 24.01.2019

"Raj više nije opcija, uništili smo planetu"

B92 24.01.2019
"Holocena se završila. Rajski vrt više ne postoji".Ovo su reči poznatog britanskog prirodnjaka i televizijskog novinara, 92-godišnji ser Dejvid Atenboroua na svetskom ekonomskom forumu u Davosu. Sada, više nego ikada, čovek je izgubio vezu sa… »

Pametni telefoni bliske budućnosti bi mogli da izgledaju ovako

B92 24.01.2019
Veliki broj korisnika kritikovao je Apple kada je, pre nekoliko godina, ta kompanija odlučila da izbaci standardni 3,5 milimetarski ulaz za slušalice na iPhoneu. Na taj potez kasnije su se odlučile i druge kompanije, pa je danas sve manje telefona sa… »

Honda postala sponzor poznatog esport tima

B92 24.01.2019
Japanski proizvođač automobila danas je započeo saradnju sa jednom od najvećih svetskih esport organizacija, Team Liqudom. Honda će ovako postati zvaničan automobil Liquida. Za početak njihove saradnje, League of Legends tim Liquida će na svoj… »

"Biju naši, al’ biju i Turci", u novom dodatku za Civilization VI

B92 24.01.2019
Ekspanzija pod imenim Gathering Storm, za šesto izdanje Civilizacije, sve je bliža izlasku, pa se i promocija novog add-on sadržaja zahuktava. Prošle nedelje smo imali priliku da vidimo "kulturne" Šveđane, a sinoć su nam predstavljeni i naši… »

Google će da onemogući adblokatore u Chrome-u?

B92 24.01.2019
Unutar projekta Chromium pojavio se službeni predlog promena koje će ograničiti slobode developera i tako "ubiti" neke spoljašnje dodatke, među kojima i popularna rešenja protiv oglasa. Projekt Chromium, zasnovan na otvorenom kodu iz kojega se dalje… »

Super Mario stiže na pametne telefone

B92 24.01.2019
Iako je Nintendo dugo najavljivao proširivanje platformi na kojima će igrica "Super Mario Kart" biti dostupna, ove godine će se to napokon ostvariti. Tačan datum objavljivanja igrice nije poznat, osim da se očekuje u martu, ali kritičari veruju kako… »