Izvor: RTS/Politika arhiva vesti 24.01.2019

Na samitu u Poznanju od ekonomije do bezbednosti

RTS 24.01.2019
Samit EU-Zapadni Balkan, koji će se kao deo Berlinskog procesa održati u Poznanju početkom jula, za ključne teme imaće ekonomiju, povezivanje, civilno društvo sa akcentom na mlade i kutluru i bezbednost, izjavio je u Beogradu predstavnik poljskog… »

Tači: Dugujemo mirovni sporazum novim generacijama

RTS 24.01.2019
Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je da mladim generacijama duguje mirovni sporazum sa Beogradom i dodao da "ne treba da zaboravimo prošlost, nego treba da mislimo na budućnost". "Gledam s nadom i optimizmom da će stvari ići u pravom smeru, da… »

Obeleženo 140 godina srpsko-bugarskih diplomatskih odnosa

RTS 24.01.2019
Svečanim prijemom i koncertom svetski poznatog hora Angelite, u Bugarskoj ambasadi u Beogradu obeleženo je 140 godina diplomatskih odnosa Srbije i Bugarske. Iako je prošlo više od 1.000 godina odnosa između srpske i bugarske državnosti, istorija nas… »

EU izradila nacrt građanskog zakonika na Kosovu

RTS 24.01.2019
Misija Evropske unije u Prištini predstavila je nacrt građanskog zakonika, koji treba da reguliše porodične odnose, obaveze i nasledstvo i građanska prava na Kosovu. Šefica Kancelarije EU Natalija Apostolova rekla je da je na nacrtu zakonika rađeno… »